Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta Soçi’de gerçekleştirdiği resmi temaslar ve Putin ile görüşmesi ile ilgili olarak ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg dikkat çekici bir haber yayınladı.

“Erdoğan, Putin’den tam zamanında destek aldı” başlığının kullanıldığı haberde, “Erdoğan, Rusya lideri Putin’den Türkiye Cumhurbaşkanı için kritik bir zamanda destek aldı. Dört saatlik görüşme sonunda Türkiye’nin bazı ithal ürünler için dolar kullanılmaması konusunda anlaşma sağlandığı anlaşıldı” yorumu yapıldı.

'BU BÜYÜK BİR İYİLİK'

Haberde, “Bu Türkiye lideri için büyük bir iyilik. Genel seçimlere bir yıldan az bir süre kalmışken ve anketlerde destek rekor seviyelerde düşük seyrederken Erdoğan, uyguladığı para politikası sebebiyle değer kaybeden Türkiye’nin ekonomisini istikrarlı hale getirmeye ihtiyacı var” denildi.

'EKONOMİK BAĞI KUVVETLENDİRMEK İSTİYOR'

Türk Lirası’ndaki değer kaybının gıdadan, hizmet sektörüne ve enerjiye kadar her alanda fiyatları artırdığına dikkat çekilirken, enflasyonun da yüzde 80’e dayandığının  altı çizildi. Bloomberg, bu yılın sonuna doğru turizm gelirlerinin düşmesiyle birlikte durumun daha da olumsuz bir hale dönebileceğine dair iddiaları da analistlere dayandırarak yazdı.

Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşına karşı olduğunu fakat ABD ve Avrupa ülkelerinin Rusya’ya uygulanan yaptırımlarına katılmadığına dikkat çekilirken, “Batılı şirketlerin NATO müttefikleri rahatsız etmemek için Rusya’dan çıktığı bir dönemde Türkiye lideri Rusya ile ekonomik bağları kuvvetlendirmek istiyor” denildi.