Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğindeki 6'lı masa toplantısı için liderler CHP Genel Merkezi'ndeki yerini aldı.

CHP Genel Merkezi'ne ilk olarak Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal geldi. İkinci olarak ise Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu geldi. Üçüncü isim Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu olurken, dördüncü isim DEVA Partisi lideri Ali Babacan, beşinci isim ise İYİ Parti lideri Meral Akşener oldu. 

KRİTİK GÖRÜŞME ÖNCESİ YENİ PAYLAŞIM

Toplantıya dakikalar kala, 6'lı masadan yeni bir paylaşım geldi. Twitter'dan paylaşılan videoda, 6 lider de yer aldı.

Söz konusu paylaşımda, "Biz korkudan değil; huzurdan yanayız. Biz baskıdan değil; özgürlükten yanayız. Biz kutuplaşmadan değil; kucaklaşmadan yanayız. Biz kin ve nefretten değil, sevgi ve saygıdan yanayız. Biz kazanacağız; 85 milyon yurttaşımız kazanacak Biz kazanacağız; tüm Türkiye kazanacak!" ifadeleri yer aldı.

GÜNDEMDE HANGİ KONULAR VAR?

Gündemi merak edilen toplantıda adaylık tartışması yerine adaylık tartışmalarını aşacak bir yöntemin ortaya çıkması bekleniyor. Toplantı sonucunda, özellikle geçiş sürecinin yol haritasında büyük yol alınması ve bu çalışma sonlandığında bir mutabakat altına alınacağının duyurulması hedefleniyor.

Güçlendirilmiş parlamenter sistem hedefiyle bir araya gelen CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi’nin oluşturduğu 6'lı masanın liderleri, bugün 2. tur görüşmelerinin ilkini gerçekleştirmiş olacak.