Sid olarak bilinen Siddak Singh Jhamat, solucan aradıktan sonra Walsall'daki bahçesinde fosili bulmanın heyecanını yaşadığını söyledi. 

Jhamat, "Solucan ararken biraz boynuz gibi görünen bu kayaya rastladım ve bunun bir diş, pençe veya boynuz olabileceğini düşündüm, ama aslında bir boynuz mercanı parçasıymış’’ dedi.

FACEBOOK’TAN ÖĞRENDİ

Sid'in babası Vish Singh, “Toprakta bu kadar garip şekilli bir şey bulmasına şaşırdık. Bir boynuz mercanı ve yanında daha küçük parçalar buldu, ertesi gün tekrar kazmaya gitti ve donmuş bir blok buldu. İçinde bir sürü küçük yumuşakça ve deniz kabuğu vardı ve bir
kalamarın dokunaçına benzeyen krinoid denen bir şey vardı, bu yüzden bu oldukça tarih öncesi bir şey" dedi.

Vish Singh, boynuz mercanını Facebook'ta fosille ilgili bir grup aracılığıyla tanımlayabildi ve işaretlerinden büyük olasılıkla 251-488 milyon yaşında olduğu tahmin edilen bir Rugosa mercanı olduğunu görebiliyordu.

‘’BU KADAR BÜYÜK PARÇA BULMAK ZOR’’

Aile, İngiltere'nin güneyindeki Jurassic Coast gibi fosilleriyle bilinen bir bölgede yaşamadıklarını, ancak fosillerin bulunduğu bahçede bol miktarda doğal kil bulunduğunu söyledi. 

Bulgularını Birmingham Üniversitesi Jeoloji Müzesi'ne anlatmak istediklerini de eklediler.

Vish Singh ayrıca, “Pek çok insan arka bahçede bir şeyler bulmanın ne kadar şaşırtıcı olduğu konusunda yorum yaptı. Yeterince dikkatli bakarsanız her yerde fosil bulabileceğinizi söylüyorlar, ancak bunun gibi oldukça büyük bir parça bulmak oldukça benzersiz" dedi.

(Guardian, Çeviri: polemikhaber)