İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla attığı mesajda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı yan yana getirmesinin yankıları sürüyor.

İYİ PARTİ'DEN SERT TEPKİ

CHP ve İYİ Parti arasında polemiğe dönen kutlama mesajında İYİ Partili birçok isimden tepki gelirken teşkilatlardan da aynı şekilde sesler yükseldi.

AKŞENER: SAYGI DUYUYORUM

Konuya ilişkin düşünceleri sorulan Meral Akşener ise "Sayın İmamoğlu'nun attığı tweete bizim arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu beğenmedi. Ben de saygı duyuyorum" şeklinde yanıt vermişti.

İMAMOĞLU: İYİ DUYGULAR İLE YAZILDI

Tepkilerin ardından İmamoğlu, "Mesajımız iyi duygular ile yazılmıştır. Kimse arkasında bir şey aramasın" diye açıklama yaparken İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu da tepki göstermişti.

39 İLÇE BAŞKANI TOPLANDI

Kavuncu, İstanbul'da bulunan 39 ilçe başkanını durum değerlendirmesi için acil toplantıya davet ettiği öğrenilirken toplantının yaklaşık 1,5 saat sürdüğü ve söz alan ilçe başkanlarının rahatsızlıklarını dile getirdiği bildirildi.

İMAMOĞLU VE KAFTANCIOĞLU İLE TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan edinilen bilgilere göre, Kavuncu’nun partideki ve teşkilattaki rahatsızlığı İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yaptığı telefon görüşmesinde ilettiği öğrenildi.