Mısır ile yeniden diplomasinin işlemeye başladığını duyuran Bakan Çavuoğlu ayrıca Suudi Arabista'la ilgili de "İlişkilerimizin düzelmemesi için sebep yok" yorumunda bulundu. 

TRT'nin aktardığına göre Çavuşoğlu şunları söyledi;

*Herhangi bir ön koşul Mısırlılardan gelmedi. Bizden de herhangi bir ön koşul şu anda gitmedi. Ama yıllarca bağlar kopuk olunca bir günde hiç bir şey olmamış gibi hareket etmek de o kadar kolay olmuyor. 

*Yavaş yavaş görüşerek, bir yol haritası belirleyerek ve o konularda adım atarak oluşuyor. Yıllardır ister istemez bu kadar kopukluk olunca bir güven eksikliği de oluyor. Bu normal, iki tarafta da olabilir. O nedenle belli bir strateji, yol haritası çerçevesinde görüşmeler oluyor, devam ediyor. Mısır ile hem istihbarat düzeyinde hem de dışişleri bakanlıkları düzeyinde temaslarımız var. Diplomatik düzeyde temaslarımız başladı.

8 YILDIR ARAMIZ BOZUKTU

Türkiye son 8 yıldır Mısır'la deyim yerindeyse kanlı bıçaklıydı. 

Ankara, 2013'te dönemin Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'ye yapılan darbenin ardından yönetime gelen Sisi'ye kapıları sonuna kadar kapatmıştı.

ERDOĞAN 'SİSİ ZALİMDİR' DEMİŞTİ
 

Mısır'daki darbe yönetimine ilk günden itibaren dipolamisi yollarını kapatan Erdoğan, mevkidaşı Sisi'yi sık sık sert sözlerle eleştiriyordu.

Erdoğan 2019'un sonbaharında yapığı bir açıklamada ''Sisi bir zalimdir ve bir demokrat değildir. Merhum Cemal Kaşıkçı cinayetinin unutulmasına nasıl rıza göstermemişsek Mursi'nin dramının da birileri tarafından unutturulmasına asla izin vermeyeceğiz'' demişti.