ABD'de Temsilciler Meclisi ve Senato'dan 2/3 çoğunlukla geçen bütçede Türkiye'nin S-400 alımına ilişkin yaptırımlar yer alıyordu. Bu yaptırımlar açıklandı. Buna göre yaptırım listesine Savunma Sanayii Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Başkanlık yetkililerinden Mustafa Alper Deniz, Serhat Gençoğlu ve Faruk Yiğit yer aldı.

TRUMP İMZALAMAK ZORUNDA

SkyNews'te yer alan son dakika bilgisine göre; ABD Başkanı Donald Trump yaptırımları da içeren kararı imzalayacak. Karar, Senato ve Temsilciler Meclisi'nde 2/3 çoğunlukla geçtiği için Trump'ın veto yetkisi de etkisiz hâle gelmişti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı söz konusu gelişmeye şöyle tepki gösterdi:

* ABD’yi, bugün açıklanan bu haksız yaptırım kararını gözden geçirmeye ve bu vahim yanlıştan bir an evvel geri dönmeye davet ediyor, Türkiye olarak meseleyi müttefiklik ruhuna uygun şekilde, diyalog ve diplomasi yoluyla ele almaya hazır olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.

DEMİR'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Savunma Sanayii Başkanı Demir, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde tam bağımsız savunma sanayii hedefimizde kararlıyız. Şahsım veya kurumumuza yönelik yurt dışında alınan herhangi bir karar benim ve ekibimin duruşunu değiştirmeyecek; Türk savunma sanayiini hiçbir şekilde engelleyemeyecektir” dedi.