Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "Ankara'nın ABD elçisi çağrılarak Gara açıklamasına yönelik kuvvetli tepkimiz iletildi" denildi. 

NE OLMUŞTU?

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Irak'ın Gara bölgesinde PKK tarafından 13 Türk vatandaşının şehit edilmesiyle ilgili bir başsağlığı mesajı yayımlamıştı.

Açıklamada "Eğer Türk sivillerin PKK tarafından öldürüldüğü hakkındaki haberler doğrulanırsa, bu yapılanı olabilecek en sert şekilde kınıyoruz" ifadelerine yer verilmişti.

Bakanlık sözcüsü Ned Price'ın imzasını taşıyan açıklama şu şekilde sürdürülmüştü: 
*ABD, Türk vatandaşlarının Irak'ın Kürdistan bölgesindeki ölümünden büyük üzüntü duymaktadır. NATO müttefiğimiz Türkiye'nin yanındayız ve son çatışmalarda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz.

ÇAVUŞOĞLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ABD bu açıklamayı yapmadan Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce paylaştığı mesajında "Batı’nın terörizmle ilgili çifte standardı ve 'benim teröristim kötü, senin teröristin iyi' anlayışı devam ediyor." diye tepki göstermişti.

ERDOĞAN DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da ABD'nin 'eğerli' açıklamasına şu sözlerle tepki göstermişti:

*İşte Amerika’nın yaptığı açıklama var; evlere şenlik. Hani siz teröristlerin yanında durmuyordunuz. Hani siz PKK'nın, YPG’nin yanında değildiniz. 

*Bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız. Maalesef bunun başından itibaren hep gördük. Şimdi artık yağma yok. Eğer biz sizinle NATO'da berabersek, eğer biz sizinle dünyada NATO’da bu birlikteliğimizi sürdüreceksek, bize samimi davranacaksınız.