TÜRKİYE'DEN İLK AÇIKLAMA CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN GELDİ

ABD'nin başkenti Washington DC'de Donald Trump'ın mitingi sonrası yaşanan kargaşa kaosa dönüşmüş ve tüm dünya endişe ile takip ederken Türkiye'den olayla ilgili ilk açıklama geldi.

İBRAHİM KALIN: ENDİŞE İLE TAKİP EDİYORUZ

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'de yaşanan gelişmeleri endişeyle takip edildiğini belirtti.

FAHRETTİN ALTUN: ABD'DE DEMOKRASİNİN İŞLEYECEĞİNE OLAN İNANCIMIZI KORUYORUZ

Öte yandan İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise olaylarla ilgili olarak Sözcü Kalın'ın gönderisini alıntılayarak 'ABD'de demokrasinin tüm kurumlarının işler hale geleceğine olan inanlarını korudukları' açıklaması yaptı.

SÖZCÜ ÇELİK'TEN DE AÇIKLAMA GELDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de konuya dair açıklamalarda bulunurken "ABD'de yaşanan olaylarda seçim sonuçlarını tanımayıp şiddete başvuran protestolar yanlış ve hukuksuzdur. Herkesi demokratik değerlere saygılı olmaya davet ediyoruz" dedi.

ABD WASHİNGTON'DA NE OLMUŞTU?

ABD'de seçimlerin tescil edileceği Temsilciler Meclisi, Donald Trump'ın düzenlediği mitingden sonra göstericiler tarafından basılmak istenmişti.

BİR GÖSTERİCİ SİLAHLA VURULARAK HAYATINI KAYBETTİ

Polisin silaha karşılık silah çekmesi ile kaos yaşanmış ve bir kadın gösterici göğsünden vurularak hayatını kaybetmişti.

BAŞKAN YARDIMCISI VE KONGRE ÜYELERİ TAHLİYE EDİLDİ

Kongre binasında bulunan Başkan Yardımcısı Mike Pence ve kongre üyeleri, protestocuların polis barikatını aşması sonucu tahliye edilmişti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BAŞLADI

Olayların büyümesi ve şiddetin artması ile Washington'da sokağa çıkma yasağı ilan edilirken olaylar seyrek de olsa devam etmiş ve yasağın gelmesiyle birlikte ortalık sessizliğe bürünmüştü.