Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hakkında çıkan ve yıllardır süregelen 'milli bayramlara katılmamak için hasta olduğunu söylüyor' iddialarına ilk kez cevap verdi.

Sosyal medya hesabından video paylaşımı yapan Gül, "Yarın 30 Ağustos, çok şükür hasta falan değilim" diyerek sözlerine başladı. Yalan söylemenin ve önyargılı davranmanın büyük bir hastalık olduğunu söyleyen Gül, kasıtlı olarak yalan söylemenin ise ahlaki bir sorun olduğunu ifade etti.

"Benim Cumhurbaşkanı olduğum süre içerisinde milli bayramlara katılmadığım, Anıtkabir ziyaretini yapmadığımı uzun süre bazıları anlattı. Bunları yalanlamayı zul kabul ettim. Ama ne zaman ki hiç ummadığım kişiler buna inanmaya başladı o zaman böyle bir açıklama yapmaya mecbur kaldım" diye Gül şu ifadeleri kullandı:

Önce şunu hatırlatmak isterim 7 yıl Cumhurbaşkanı olduğum süre içerisinde katılmam gereken bütün milli bayramlara katıldım ve gurur duydum. Onların en iyi şekilde kutlanmalarını sağladım. Ben önce 30 Ağustos, bayramlarının resepsiyonları orduevinde yapılırdı. İlk defa Cumhurbaşkanı olarak onları uhdeme aldım ve Çankaya'da çok daha görkemli kutlanmalarını sağladım. Anıtkabir ziyaretlerini yapmamam ise sözkonusu değildir. Hatta bazen ziyaretlerle ilgili problemler gördüğümde hep müdahaleci oldum. 7 yıllık Cumhurbaşkanlığı süremde bir kez Kırgızistan seyahatindeki rahatsızlığım sebebiyle merasimlerine katılamadım.

'DOKTORLAR, ZATEN SEYAHAT YAPMAMAM İÇİN UYARIDA BULUNMUŞLARDI'

Onun da sebebi şudur; Kırgızistan'daki Türk Konseyi Zirvesi'ne gidiyordum o dönemlerde Gaziantep'te teröristlerin şehit ettiği 10 askerimiz vardı. Onları arkamda bırakıp gitmek istemedim, onların cenaze merasimlerine katıldım. Hastanede yaralıları tek tek ziyaret ettim. Sonra da seyahatimi yaptım. Ne yazık ki doktorlar, zaten seyahat yapmamam için uyarıda bulunmuşlardı ama bu ziyarette bir iç kulak kanaması geçirdim. Dönünce hastanede bir hafta kadar kalmak zorunda kaldım. Böyle insani bir meseleyi bile uzun süre bilerek aleyhimde propaganda yapanları sizlere havale ediyorum. Bu vesileyle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.