“Hiçbir Adanalı yoğun bakımda tek bir yatak bulamıyor. Yoğun bakımlar yüzde 100 doludur. Hasta yatağını geçtik boş sedyenin dahi bulunmadığı kentimizde seferberlik ilan edilmesi şarttır'' diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Eski Numune Hastanesi, Göğüs Hastanesi ve Askeri Hastane’nin geçici corona virüsü hastanesi olması konusunda Sağlık Bakanlığına çağrıda bulundu.

Çağrıda hem hastanelerin pandemi hastanesi olması hem de atamaların yapılmasının gerekliliğine vurgu yapan Şevkin, ''Bakanlık, daha çok insanımız ölmeden eski hastaneleri pandemi hastanelerine dönüştürmek, gerek Adana’da gerekse Türkiye genelinde yeterli oranda sağlık personeli ataması gerçekleştirmek, görevdeki sağlık personeline azami ölçüde maddi-manevi destek sunmak zorundadır'' ifadelerini kullandı.

CHP Mv. Müzeyyen Şevkin

''TEK BİR YOĞUN BAKIM YATAĞI BULUNMUYOR''

Kentteki 16 kamu, 16 özel ve 2 üniversite hastanesinin tamamının dolu olduğuna vurgu yapan Şevkin, ''Tek bir yoğun bakım yatağı bulunamuyor, hekimler hastaları evine göndermek zorunda kalıyor. İnsanlar zorunlu olarak ölüme teslim ediliyor. Sağlık Bakanı sayın Fahrettin Koca’ya sesleniyoruz. Adana’daki boş hastaneleri acilen açın” diye konuştu.

3 HASTANENİN AÇILMASI ÇAĞRISI

Yoğun bakımda yatak bulmanın zoruluğuna değinen Şevkin, Adana’daki tüm hastanelerde acil vakalar dışında ameliyatların durdurulması gerektiğini, yatak ve yoğun bakım ünitelerinin Covid-19’lu hastalara ayrılmasının şart olduğunu dile getirdi. Şevik ayrıca hastane yetersizliğine de vurgu yaparak “Çok geç kalındı ancak özellikle bakan bey siyasi çekişmeleri bir tarafa bırakıp boş bulunan eski Numune Hastanesi, Göğüs Hastanesi ve Askeri Hastaneyi covid hastanaleri haline dönüştürmek zorundadır. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu en az 100 bin sağlık personeli ataması da daha fazla geç kalınmadan gerçekleşmelidir” diye konuştu.

AŞI ÇAĞRISI

Çin'den alınacak aşının tartışmalara konu olduğunun altını çizen Şevkin, aşının bilimsel güvenirliliğinin test edilmesinin önemine işaret ederek, aşılamanın da şeffaf biçimde ve hızlıca yapılması gerektiğini belirtti. Vatandaşların ekonomik sorunlarının görmezden gelindiğini kaydeden Dr. Şevkin, “Tüm esnaf ve sanatkarların, seyyar satıcıların, sokak esnafının, kıraathane, kahvehane, restaurant, kafeterya, okul kantinleri, servisçiler, KOBİ’ler, inşaat sektörü, lokantalar, tekel bayileri, büfe ve kuruyemişçiler, evlenme sektörü, berber ve kuaförler, müzisyenler, atık toplayıcılar, garibanlar, işsizler ve ekmeğe muhtaç hale getirilen vatandaşlara düzenli ekonomik destek sunulmalı, gerekli önlemler alınmalı ve sokağa çıkma kısıtlaması arttırılmalıdır. Aksi halde daha çok insanımız hayatını kaybedecek” dedi.