Gazeteci Ahmet Bulut'un, 18 Mart Çanakkale Zaferi sebebiyle yayımladığı cuma hutbesinde Atatürk'e yer vermemesini 'ihanet' olarak dillendirmesinin ardından bir tepki de Akşener'den geldi. İyi Parti Lideri de  "Her ne hikmetse milli günlerimize denk gelen cuma namazlarımızın hutbelerinde Diyanet yönetiminin aklına Atatürk gelmiyor" dedi.

'BİZZAT KENDİ KURDUĞU DİYANET'İN AKLINA GELMİYOR'

 Yani Elmalılı Hamdi Yazır’a Kuran-ı Kerim’in tefsirini yaptıran Gazi Mustafa Kemal’in adı bizzat kendisinin kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aklına gelmiyor" diyerek tepki gösterdi.

'YAZIKLAR OLSUN HEPİNİZE'

Diyanet'in, Atatürk'ün ismini zikretmemesine anlam veremediğini dile getiren Akşener, "Onun adını anmamak için özel bir çaba harcanıyor. Bir Fatiha’yı çok görmek ayıp değil mi? Yazıklar olsun hepinize" ifadelerini kullandı

DİYANET ATATÜRK'Ü ANMAMIŞTI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘Atatürk’ ismine yer vermemişti

Erbaş şu ifadeleri kullanmıştı:

"Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümünde başta Anafartalar komutanı Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere Çanakkale’yi düşmana geçilmez kılan, istiklal ve istikbalimiz için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum."

'DİLE GETİRMEYEN YA HAİNDİR YA CAHİL'

KRT TV Genel Müdürü Adnan Bulut ise sosyal medya hesabından Diyanet'e sert tepki göstermişti:

"Diyanet’in ihaneti. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla hazırladığı cuma hutbesinde Anafartalar Kahramanı Atatürk’ü anmadı. Atatürk’ün Çanakkale savaşının kaderini değiştirdiğini herkes bilir.Dile getirmeyen ya hain,ya cahildir."