CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP’nin başlattığı 'Damat nerede?' kampanyası için sosyal medyada atıştı.

CHP'nin eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yönelik eleştirilerine yönelik Altun, Berat Albayrak’ı savundu ve Ağbaba hakkında 3 kuruşluk tazminat davası açacağını belirtti.

Fahrettin Altun, CHP’nin, “Merkez Bankası’nın 128 milyar doları kayıp ama sorumlusu ‘damat’ firarda… Yarın saat 13.00’te damadı buluyoruz” paylaşımının ekran görüntüsünü paylaşarak, “Siyasetsizlik ve ciddiyetsizlik örneği. Gerçekten yazık. Tarih bunu yazacak. ‘Çamur at, tutmazsa izi kalsın’ illüzyonundan geriye sadece çamurluk kalacak...” dedi.

“ASIL CİDDİYETSİZLİK INSTAGRAM’DAN İSTİFASINI ‘BAŞARI’ DİYE YUTTURMAKTIR"

Ağbaba ise Fahrettin Altun’un bu paylaşımını alıntılayarak, “Asıl ciddiyetsizlik, damadı bakan yapıp ekonomiyi batırınca Instagram’dan istifasını ‘başarı’ diye yutturma çabasıdır. 4-5 maaş aldığın için ekonomi umurunda değil, farkındayız. Hayat sana güzel Pergoleci…” dedi.

Altun da Ağbaba’nın paylaşımını alıntılayarak şu yanıtı verdi:

“’Yeni yalanı eski yalanla ispatlama çabası siyasetimizin özüdür’ diyorsun, anlıyorum. Veli, inan bana bu yol, yol değil. İyilikten, doğruluktan, güzellikten yana olalım. Yalanı yalanla savunmayalım. Unutmayalım, dünyayı iyilik, doğruluk, güzellik kurtaracak. Yalan kötü Veli!”

“YALAN SENİN İŞİN FAHRETTİN, GOEBBELS’İN TAKTİKLERİNİ UNUTMA”

Ağbaba ise şu paylaşımda Altun’a karşılık verdi:

“Lafı eğip bükme, yanıt ver: Damadı bakan yaptı mı? Yaptı. Damat ekonomiyi batırdı mı? Batırdı. Instagram’dan istifa etti mi? Etti. İstifayı başarı diye sundunuz mu? Evet. 4-5 maaş aldığın yalan mıydı? Değil. Yalan senin işin Fahrettin, Goebbels'in taktiklerini unutma.”

“BENİMLE İLGİLİ YALAN SÖYLEDİĞİN İÇİN SANA 3 KURUŞLUK TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM”

Ağbaba’nın paylaşımını alıntılayan Altun, “Veli, iyi dinle 1) Bu ülkede 5 yıl alnının akıyla bakanlık yapmış bir dava arkadaşımızı sonuna kadar savunuruz. Ucuz taktiklerinizle bizden adam eksiltemezsiniz. 2) Benimle ilgili söylediğin yalan için sana 3 kuruşluk tazminat davası açacağım. Şu profil fotoğrafını da değiştir” dedi.


Altun’un son paylaşımına yanıt veren Ağbaba, “Fahrettin, beş soru sordum; hiçbirine yanıt verememişsin :) ‘Üç kuruş’ menfaat için bu kadar eğilip bükülmene değmez. Ayrıca sen de bir ‘profil resmi’ koysan fena olmaz; zira şu anki resminde bir ‘profil’ görünmüyor” dedi.

“İDDİANI İSPATLAYAMAZSAN ŞEREFSİZSİN”

Ağbaba’nın yanıtını alıntılayan Altun ise, “Lafın tamamını istiyorum diyorsun. Takipçilerime saygısızlık olmasın diye lafın tamamını söylemeyeyim demiştim. Ama kiminle muhatap olduğumu unutmuşum be Veli! Hukuk kuralıdır; iddia sahibi iddiasını ispatla yükümlüdür. Benimle ilgili iddianı ispatla, ispatlayamazsan şerefsizsin” ifadelerini kullandı.