Ağbaba, “Atatürk’ü, onun gibi bir insanın anmasına ihtiyacı yok. Her şeyimizi borçlu olduğumuz Atatürk’ün hutbelerden çıkarılmasını kınadığımızı söylemek istiyoruz. Diyanet İşleri Başkanı, siyasetin emir eri olmuş, adeta onların kılıçlığını yapan şahsiyet. Diyanet İşleri Başkanı, Diyanet İşleri’ni yönetmiyor, AKP’nin din bürosu gibi yönetmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Çorum Milletvekili Tufan Köse ve Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile birlikte bugün Çorum’da incelemelerde bulunacak. Ağbaba bu kapsamda CHP Çorum İl Başkanlığı’nda basın toplantısı da düzenledi.

Ağbaba, “Kemal Kılıçdaroğlu ilk grup toplantısında söylediği şeyler, bugün geçerliliğini koruyor. O gün demişti ki ‘Suriye’nin içişlerine karışmayın.’ 100 yıl devam edecek bir problemle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, Cumhuriyetin 98. Kuruluş yıldönümüne ilişkin, “Recep Tayyip Erdoğan ve bürokraside olan insanların borçlu oldukları, o makamda oturmalarını sağlayan şey, cumhuriyettir” ifadelerini kullandı.

“DİYANET İŞLERİ BAŞKANI, SİYASETİN EMİR ERİ OLMUŞ, ADETA ONLARIN KILIÇLIĞINI YAPAN ŞAHSİYET”

Ağbaba, “Mustafa Kemal Atatürk unutturulmak isteniyor. Bu çabaların boş olduğunu göremediler. Atatürk’ün kurmuş olduğu Diyanet İşleri’nin Başkanı Atatürk’ü anmamış. Atatürk’ü, onun gibi bir insanın anmasına ihtiyacı yok. Her şeyimizi borçlu olduğumuz Atatürk’ün hutbelerden çıkarılmasını kınadığımızı söylemek istiyoruz. Diyanet İşleri Başkanı, siyasetin emir eri olmuş, adeta onların kılıçlığını yapan şahsiyet. Diyanet İşleri Başkanı, Diyanet İşleri’ni yönetmiyor, AKP’nin din bürosu gibi yönetmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Anıtkabir’de pandemi gerekçesiyle basın mensuplarının görüntü almasının engellenmesi için de Ağbaba, “On binlerce insan geliyor, hastalık bulaşmıyor, basın mensuplarını sokmuyor içeri. Bunun sebebi ne? Çoşkulu havanın kamuoyuna yansımaması. Bunların hepsinin çözüleceği günler yakındır. Zaten yasaklandıkça halk kutlamaya başladı” ifadelerini kullandı.

“KENDİ İKTİDARI İÇİN ÜLKEYİ DAHİ YAKMAKTAN ÇEKİNMEYEN SİYASET”

Ağbaba, “Cumhurbaşkanı, ana muhalefet parti liderini hedef gösterdi. Böyle bir iğrençlik, kepazelik görülmedi. Bu kadar seviyesiz, bu kadar kendi iktidarı için ülkeyi dahi yakmaktan çekinmeyen siyasetle karşılaşıyoruz. Resmen iç savaş çağrısı, Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı çağrısı var. Çubuk’taki saldırının failleri, azmettiricileri aranıyordu ya. Azmettiricisi belli. Azmettirici Recep Tayyip Erdoğan. Adeta aklını kaybetmiş. İktidarda kalmak için her yolu mubah sayan siyasetle karşı karşıyayız, adeta bir mafya babası gibi, çete lideri biriyle karşı karşıyayız” dedi.