Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kazakistan'da yaşanan olaylara ilişkin hükümete çağrıda bulundu. 

Doğalgaz gelen zammın ardından protestoların başladığı ve hükümetin istifa ettiği Kazakistan’da olaylar devan ediyor. Göstericilerin hükümet binalarını basmasının ardından ülke genelinde OHAL ilan edildi.

'ÜLKEMIZIN EN TEMEL STRATEJIK ÖNCELIĞI OLMALIDIR'

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Kazakistan’daki olaylara ilişkin sosyal medya hesabından bir dizi paylaşımda bulundu. Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Türk dünyasının merkez ülkesi olan dost ve kardeş Kazakistan'da son günlerde yaşanan gelişmelerden derin üzüntü duydum. Bu gelişmeler üzerine dönem başkanlığını Ermenistan'ın yürüttüğü Müşterek Güvenlik Teşkilatından destek istenmek zorunda kalınması da kaygı vericidir.

Türkiye'nin ve Türk Devletleri Teşkilatının Kazakistan'ın içişlerine saygı göstererek gerilimlerin aşılması için gerekli katkıyı yapması tarihi bir görevdir.  Şu ana kadar bu yönde yeterli adımlar atılmamış olması da Türk dünyasının iç dayanışması açısından zaaf oluşturmuştur.

Kazakistan'ın egemenliği ve istikrarı, Kazak kardeşlerimizin refah ve huzuru ülkemizin en temel stratejik önceliği olmalıdır."