Hüseyin Baş Kayseri İncesu’daki TAKSAN ile ilgili olarak şu bilgileri verdi;

“TAKSAN A.Ş. 2003 yılında, yıllık kârı 1.250 milyon dolar iken, kasasında 1.8 milyon TL nakdi, 30 milyon dolar değerindeki mal varlığı ile 10 milyon $'a satıldı. Geri  Alacağız!”

ETİ GÜMÜŞ ÖRNEĞİ

BTP lideri Hüseyin Baş ETİ Gümüş özelleştirmesiyle ilgili de şu dikkat çekici paylaşımı yaptı; “Eti Gümüş A.Ş. 2004 yılında yıllık 20 milyon dolar değerinde gümüş üretimi yapar halde şirkete ait ruhsatlı sahada toplam 12 milyar dolarlık rezervi ile 41 milyon $’a Yıldızlar Holding’e satıldı. Geri Alacağız!”

'SATTIKLARINI GERİ ALACAĞIZ'

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş hafta sonu İstanbul’da katıldığı bir programda özelleştirme politikasını eleştirdiği bir konuşma yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı;

“Bugün size söz veriyorum; Cumhuriyetin kazanımı olan hangi fabrika kapatıldıysa tekrar açacağız, Cumhuriyetin kazanımı olan hangi fabrika, işletme satıldıysa geri alacağız, geriye dön marş marş diyeceğiz.” diyen BTP lideri Baş şunları da söyledi; “Cumhuriyetimizin, vatanımızın, milletimizin, toprağımızın altında hangi madenimiz,  hangi kıymetimiz varsa bunu da Türk milleti olarak biz işleteceğiz, size söz veriyorum. Öyle yağma yok; dedelerimiz at üstünde yıllarca savaşacak, kanlarıyla bu toprakları boyayacak, Atatürk çıkacak -derbeder bir ülke, hiçbir şey yok- fabrikasını kuracak, şehirler oluşturacak, ziraatını yapacak, mühendisliklerini yapacak, Amerikalara kaçmış Türk mühendislerini geri getirecek... Sen geleceksin babalar gibi satacaksın! İşte bizim millet olarak bu gaflet uykusundan uyanma vaktimiz geldi.”