24 Şubat'ta yapılan AK Parti İstanbul 7. Olağan Kongresi'nde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,"1994 ruhuyla 2023 hedeflerimizi gerçekleştirecek bir arkadaşımızı, Osman Nuri Kabaktepe kardeşimizi İstanbul'a il başkanı yapıyoruz" ifadelerini kullanarak Kabaktepe'yi yeni il başkanı olarak tanıtmıştı.

Ancak öncesinde yaşanan olaylarda parti içerisinde kırgınlıklar olduğu iddia edilirken Odatv'de yer alan habere göre, İstanbul İl Başkanlığı adaylığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ankara ve İstanbul’da bazı belediye ve parti il ve ilçe başkanıyla toplantı yaptı.

Erdoğan, il ve ilçe teşkilatlarından adaylar sunmasını isterken gelen 15 aday sayısının 5’e düşürülmesini talep etti.

Ancak Erdoğan'ın İstanbul'a geldiğinde karar değiştirdiği iddia edilirken Esenler Belediyesi'ne geçip burada Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Osman Kabaktepe ile görüşmesi dikkat çekmişti.

Görüşmenin ardından Osman Nuri Kabaktepe isminde karar kılan Erdoğan'a kırgınlıkların olduğu iddia edildi. Gerekçe olarak ise Kabaktepe'nin partiye 3 yıl önce girdiği ve partide 20 yıldır görev alanların başkanı olması olduğu ileri sürüldü.

TEVFİK GÖKSU VE OSMAN KABAKTEPE İLİŞKİSİ

İstanbul İl Başkanı Kabaktepe ile Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu arasında ticaret iddiaları ise gündeme bomba gibi düşmüştü.

Kabaktepe’nin Temmuz 2020'den itibaren ortağı olduğu Ayn Medya adlı şirketin, Esenler Belediyesi’nden 2012-2020 yılları arasında 41,9 milyon liralık ihale aldığı ortaya çıkmıştı.

Sözcü‘den Özlem Güvemli‘nin haberine göre, Kamu İhale Kurumu kayıtlarına göre 2012-2020 arasında Esenler Belediyesi’nden en yüksek tutar ile ihale alan firmaların ilk sırasında Ayn Medya İletişim Reklam Organizasyon İnsan Kaynakları Eğitim Danışmanlık Limited Şirketi bulunuyordu.

Şirket, 8 yılda belediyeden kültür sanat işleri için 41 milyon 961 bin 180 liralık 21 ihale almıştı.

Esenler Belediyesi’nden aldığı ihalelerle büyüyen Ayn Medya hukuki ve mali yükümlülüklerini 2020’de Bilge Uluslararası Ticaret Limited Şirketi’ne devretti.

Bu şirketin yarı yarıya ortaklarından birinin de yeni il başkanı Osman Nuri Kabaktepe olduğu ortaya çıktı.

8 yılda belediyenin aynı içerikli 21 ihalesini alan şirket, Kabaktepe ortak olduğundan bu yana geçen 7 ayda Esenler Belediyesi’nden henüz ihale almadı.