Bugünkü köşe yazısında AK Partililer arasındaki anlaşmazlıkları aktaran Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, “Laf sokuşturmalardaki dozajın giderek arttığını” dedi.

Ceyhan, isim vermeden Birinci ile Metiner arasında sosyal medyada yaşanan tartışma şu ifadeleri yazdı:

Yakın zamana kadar kendi aralarında “hasbi-hesabi” yakıştırması yaparlarken şimdilerde birbirlerinin “adamlıklarını” tartışma konusu haline getirmiş bulunuyorlar. Biri diğerinin TV ekranlarında yaptığı konuşmaları diline dolayarak “sormayın gitsin, koca koca adamlar bunu tartışıyorlar” diye laf sokuştururken diğeri sessiz kalmıyor ve hemen cevap veriyor.


Mehmet Metiner

“Biz adamız, adamın dibiyiz” diye lafa giriyor ve muhatabına “adamlık herkese nasip olmaz” hatırlatmasında bulunuyor.

Ama sadece bunları demekle hızını alamıyor. Devam ediyor: “Bizim bir adımız var. Bizi bilen bilir. Neyi nerede nasıl konuşacağımızı biliriz. ‘Koca koca adamlar’ diye tahfif cümlesi kurmanız nasıl bir adam olduğunuzu gösterdi. Çok yazık!”

Muhatabı böyle rest çekince “koca koca adamlar” suçlamasında bulunan geri adım atmakta tereddüt göstermiyor ve “değerli abim alınganlık yapmış” diyerek işi tatlıya(!) bağlamaya çalışıyor. Nitekim bu çabası karşılıksız kalmıyor ve kendisini “adamın dibi” diye tanıtan muhatabı suçlamada bulunan kişi için “kardeşimdir benim için mesele kapanmıştır” diyor.


Mücahit Birinci 

Ceyhan, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Evet, kendi aralarında hasbi-hesabi tartışması yapanlar artık “adamlıklarını” tartışmaya açmaya başladılar. Yani birbirlerine laf sokuşturmada dozaj giderek artıyor. Umarız daha ileri gitmez! Ve iktidar partisi mensupları arasında hiç kimsenin arzu etmeyeceği olaylar yaşanmaz. “İş tatlıya bağlanmış ya konuyu daha ne uzatıyorsunuz” diye düşünenlerin olması normaldir. Ama işi uzatan bizler değil aralarında anlaşmazlık konuları bulunanların dillerine ya da kalemlerine hâkim olamayışlarıdır. Ağızlarını geleni söylüyorlar ve tepki görünce geri adım atıyorlar. Endişemiz tartışmaların devamı halinde artık “geri adım atmaya” ihtiyaç duymayacak hale gelmeleridir.