Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta kabinede revizyon devam edeceği yönündeki konuşma sonrası sıradaki bakanın kim olacağı merak konusu oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sıradaki gonderilecek bakan olduğu kulislerde konuşulurken kendisinin yerine kimin getirileceği tartışma konusu olmuştu.

Korkusuz yazerI Ahmet Takan, bugünkü yazısının bir bölümünde Süleyman Soylu'nun yerine getirilecek bakanı açıkladı.

Takan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderilen bakanların yerine daha önce kabinede görev yapmış bakanların getirilmesi taraftarı olduğunu "Eski bakanlara nur yağdı" sözleriyle öne sürdü. Bu doğrultuda Ahmet Takan, İçişleri Bakani Süleyman Soylu'nun yerine 2013-2015 ve 2015-2016 yılları arasında İçişleri Bakanlığı görevi de yapmış olan Efkan Ala'nin getirileceğini öne sürdü.


© / BirGün / Efkan Ala

TAM MUTABAKAT: SOYLU GİDİYOR, ALA GELİYOR

Takan, AK Parti'de Soylu'nun yerine getirilmesi beklenen Efkan alayla ilgili tam mutabakat sağlandığını ve bu konudaki görüşlerini ve şu sözlerle ifade eti:

'ESKİ BAKANLARA NUR YAĞDI'

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, hafta başında, saray divanı toplantısından sonra yaptığı açıklamada ‘bakanlarda yeni değişiklikle olabilir’ sinyali vermesiyle partisinin kulislerini müthiş bir heyecan sardı. Adeta ‘gidenler’, ‘gelenler’ borsası kuruldu. Eski bakanlara nur yağdı!. Konuşulanlardan bir tanesini örnek vereyim; AK Parti kulislerinde Efkan Ala’nın tekrar İçişleri Bakanlığı’na getirileceği konusunda tam mutabakat var.