Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında, Erdoğan'ın "Yeni anayasa konusunda samimiyiz arkadaşlar. Anayasa’nın ilk dört maddesi korunacak. Yeni anayasa, Başkanlık Sistemi üzerine inşa edilecek" dediğini aktardı.

Erdoğan'ın yeni anayasayı 'Başkanlık Sistemi' üzerine inşa ettiğini de aktaran Selvi, ilk dört maddenin korunması talimatı verildiğini ifade etti.

Selvi'nin köşe yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

"Halkın gündeminde yeni Anayasa ve sistem tartışmaları yok ama partilerin öncelikli gündemi bu iki konu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MYK’da üstüne basa basa şu talimatı veriyor.

“Yeni anayasa konusunda samimiyiz arkadaşlar. Anayasa’nın ilk dört maddesi korunacak. Yeni anayasa, Başkanlık Sistemi üzerine inşa edilecek” diyor.

Böylece yeni anayasada AK Parti’nin iki kırmızı çizgisi ortaya çıktı.

Bu arada AK Parti yeni anayasa çalışmasını tamamladı. Erdoğan’ın kırmızı çizgileri korundu. Ancak Erdoğan, Bahçeli ile görüşmeden kamuoyuna açıklanmasını istemiyor.

İsmail Kahraman tartışmaya açtı

Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkanvekili İsmail Kahraman, anayasanın ilk dört maddesini geçen günlerde kullandığı ifadelerle tartışmaya açmıştı. Kahraman, “Değişmez maddeler anayasaya konmamalıdır. Milletin isteği halinde değiştirilebilir” şeklindeki ifadesiyle ilk dört maddeyi hedef almış, daha sonra “sözlerinin çarpıtıldığını” savunmuştu."