AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla şarkıcı Gülşen’i hedef aldı.

'PAÇOZ, SAPKIN ZİHNİYET'

Gülşen'e ilk tepki gösteren isim AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar oldu. Tayyar, "Farklı fikir ve hayat tarzına tahammülsüz bu paçoz bu sapkın zihniyet, AK Parti’nin neden iktidarda kalması gerektiğini çok iyi özetliyor. Allah bunlara fırsat vermesin" diye yazdı.

Gülşen’in verdiği konser sırasında bir imam hatip mezunu ile ilgili sarf ettiği, “İmam hatipte okumuş, sapıklığı oradan geliyor” sözlerine tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise , “Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir” ifadelerini kullandı.

Çelik, Gülşen’in toplumun belirli bir kısmını ‘sapıklık’ söylemiyle hedef aldığını öne sürerek, “Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır” dedi.

“Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk” görüşünü paylaşan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir.”

NUMAN KURTULMUŞ: ESEFLE KINIYORUM

Numan Kurtulmuş ise şu ifadeleri kullandı:

“Milletimizin gözbebeği, ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum. “İmam Hatiplilere ya da bir başkasına karşı sorumsuz, ötekileştirici, aşağılayıcı, düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmak kimsenin haddi değildir.