TRT Haber'de katıldığı programda AK Parti'nin kongreleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'den pandemi döneminde 'lebaleb kongre' tartışmalarına cevap verdi.

BİLGİLENDİRME YAPTI

AK Parti'nin 2019'da kongrelere başladığını hatırlatan Kandemir, "Bizim esas dinamiklerimiz kuşkusuz iller çok önemli ama esasında ilçelerimiz ve beldelerimiz. Çok büyük bir teşkilat AK Parti ailesi. Biz mahallelerde çok iyi örgütlenmiş. Çok iyi örgütlenmiş bir siyasi hareketiz. Dolayısıyla bu devasa aile yani fiilen sandıkları da saydığımızda, 2 buçuk milyon aktif çalışanı olan sahada mücadele eden, gayret eden çok büyük bir aile. Oralardan başlayan, belediye seçimlerinden başlayan bir maraton bu. Bir demokrasi şöleni bizim için" dedi.

'LEBALEB' KONGRELERİ BÖYLE SAVUNDU

Konuşmasının devamında pandemi talihsizliğini yaşadıklarını ifade eden Kandemir, "İlçe kongrelerimize başladık ki tam yarısında pandemi araya girdi maalesef. Sayın Cumhurbaşkanı da hemen hemen hepsine katılmak istiyordu. Öyle planlamıştık. Sonra bir ara vermek durumunda kaldık, tekrar devam ettik. Kongrelerimizi, önlemlerimizi alarak çok dikkatli bir şekilde, çok özenli bir şekilde. Ve esasında dışarıdan bakıldığında sanki biz kurallara uymuyormuşuz gibi bir algı dolaştı ama çok ciddi önlemler aldı arkadaşlarımız. Biz de çok dikkat ettik. Temizliğe, maskeye, mesafeye özel bir önem gösterdik. Arkadaşlarımız gerçekten de çok titiz ve gayretli bir çalışma yaptılar. Bu dönemde kongre yapmanın üzerinde nasıl bir sorumluluk dediğinin de farkında olarak yaptık biz kongrelerimizi. Kongrelerimizden sonra özellikle ben mutlaka ilçeleri ve illere arkadaşlarımıza sorduk, teşkilat mensuplarımıza, katılanlarımıza 'herhangi bir sıkıntı yaşamadık değil mi?' diye. Biz hiçbir sıkıntı yaşamadık, hiçbir problem yaşamadık. Yakinen takip etmiş biri olarak söylüyorum ve il kongrelerimizi de muhteşem bir coşkuyla tamamladık. Şimdi büyük kongremize hazır hale geldik" ifadelerini kullandı.