Türkiye İstatistik Kurumu'nun bu ay açıkladığı enflasyon verilerine göre Temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 2,37 artarken enflasyon yıllık bazda yüzde 79,6 oldu. Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız bir şekilde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise yıllık enflasyonu yüzde 176 olarak açıkladı. 

ENAG’a göre aylık bazda enflasyon yüzde 5,03 olarak gerçekleşti. İstanbul’daki AK Parti’li belediyelerde çalışan işçilere yapılan enflasyon farkı ödemesi AK Parti İstanbul İl Başkanı tarafından büyük bir müjde olarak açıklandı. AK Partili belediyelerde çalışan işçiler bir yıldır zam almıyordu. Açıklamayı ise AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe yaptı. Kabaktepe, "İstanbul’daki AK Partili İlçe Belediyelerimizde çalışan işçi ücretlerine, belediye başkanlarımızla yaptığımız toplantı neticesinde en az yüzde 80 oranında zam yapılması kararlaştırıldı. Hayırlı olsun" dedi. 

Belediyelerde çalışanlara yapılacak yüzde 80 zam teklifini ise mevcut asgari ücret üzerinden değil sen başındaki 4 bin 250 TL olan ücret üzerinden yapıldığı ifade edildi. Ayrıca yan hakların dahil edilmediği iddia edilirken sendikanın bu şekilde yapılan zamma itiraz ettiği belirtildi.