AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu katıldığı tv programında hakkındaki 'Kendini vali sanıyor' eleştirilerine yanıt verdi.

Kendisini eleştirenlere “Herkes haddini bilecek." diye çıkaşan AK Partili Başkan "Memleketin valisi var. Vali bey bu şehirde cumhurbaşkanının temsilcisi. Biz siyasi iradeyiz. Vatandaşlarımız il müdürlükleri yönünde bir sıkıntı yaşarlarsa biz iktidarda olduğumuz için bize de kızmış oluyor. İl müdürlerini atamak bizim haddimize değil ama bizim ellerimizde armut toplamıyor. O müdürlerle çekilen fotoğrafları da biz paylaştık. İl müdürlerini atamak bizim haddimiz değil, ama elimiz de armut toplamıyor. O bahsedilen il müdürlerini sosyal medya hesaplarından paylaştık ve  paylaşırken kendilerine de sorduk. Çünkü fotoğraf paylaşılacak, müsaade almadan paylaşırsak kanuna aykırı. O il müdürleri arasında randevu alıp gelen de var. Eğer bir il müdürü hakkında vatandaşların birden fazla şikayeti varsa uygun üslupla genel merkezimize bildiriyoruz.” dedi.

"ELHAMDÜLİLLAH İKİSİ DE AYNI KİŞİ OLUNCA..."

Çopuroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Valilik konumu farklı bizim konumumuz farklı.  Vali Cumhurbaşkanımızın Kayseri’deki temsilcisi. Biz de Genel Başkanımızın Kayseri’deki temsilcisiyiz. Elhamdülillah hem Cumhurbaşkanımız hem Genel Başkanımız aynı kişi olunca ikimiz de temsilciyiz. Başkanlık sistemi gelmeden önce bu çok karışık bir durumdu. Şimdi çok karılık bir durum değil. Türkiye şu an da Cumhurbaşkanımızın ve genel başkanımızın aynı olduğu bir ülkede yönetiliyor. Şimdi bir birlik var. Ben şu topa girmem. Yok, eğer vatandaşın gönlünde yer almıyorsanız, değil il başkanı ilçe başkanı da olsanız hiçbir anlamı yok.”