Geçtiğimiz aylarda 2019'daki yerel seçimlerde İstanbul'un kaybedilmesinde baş sorumlu olarak gösterilen ve daha önce görevden aldığı iddia edilen AK Parti İstanbul İl başkanı Bayram Şenocak, 24 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongresi'nde aday olmayacağını ve görevi başka bir arkadaşına devredeceğini açıkladı.


Bayram Şenocak'ın açıklaması

KABAKTEPE GELDİ İDDİASI

Kongre öncesi 'üstü çizilen' Şenocak'ın yerine ise Osman Nuri Kabaktepe'nin getirileceği iddia edildi.


© TÜGVA / Osman Nuri Kabaktepe 

ERDOĞAN'IN KUZENİ DE KABAKTEPE DEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kuzeni Cengiz Er'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Osman Nuri Kabaktepe adını işaret etmesinin ardından çok sayıda kişi Kabaktepe ismini andı.

KABAKTEPE İDDİALARI YALANLAMADI

İddialar üzerine Kabaktepe ise son paylaşımında, sosyal medya hesabı üzerinden tek bir hesabının olduğunu belirtmekle yetindi.

TÜGVA'DAN TEBRİK

Öte yandan TÜGVA'da görev alan Kabaktepe'ye TÜGVA İstanbul Teşkilat Koordinatörü Ömer Faruk Toktekin'den tebrik mesajı geldi.

Toktekin sosyal medyadaki mesajında şu ifadeleri kullandı:

"TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Osman Nuri Kabaktepe abimiz Akparti İstanbul İl Başkanı olarak göreve getirilmiştir Rabbim güç kuvvet versin inşaAllah. @osmannnurika"

ASİLTÜRK ZİYARETİ SONRASI

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan bir dizi ziyaret gerçekleştirmiş ve bunlardan birini de Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve 'Milli Görüş' lideri olarak anılan Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaret etmişti. Asiltürk ziyareti sonrası birçok iddia ortaya atılmıştı ancak net bir adım atılmamıştı. Erdoğan'ın böylesi bir kritik bölge için eski Saadet Partili Kabaktepe'yi ataması ise ilgi çekti.