Araştırma şirketleri AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın çok büyük bir oy kaybı içerisinde olduğunu ortaya koyarken iktidar kanadı erken seçim istemiyor.

Her ne kadar iktidar erken seçim yapmak istemese de 2023’te yapılması beklenen seçimlerin tarihi git gide yaklaşıyor. Bu doğrultuda araştırma şirketleri de seçim anketleri çalışmalarına hız verdi. Son seçim anketi çalışmasını yayımlayan “Sandık Analiz” AK Parti ve MHP’deki oy kaybını gün yüzüne bir kez daha çıkardı.

KONYA'DA ERİYOR

İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan illerin son oy durumunu kamuoyuna duyuran Sandık Analiz AK Parti’nin kalesi olarak bilinen Konya’da çok büyük oranda oy kaybettiğini ortaya koydu. Sonuçlara göre MHP’de kötü giden ekonomiden nasibini aldı.

AK Parti’nin 2018'de yapılan 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde Konya’dan yüzde 59.42 oy alırken Sandık Analiz’in son seçim anketi çalışmasının sonuçlarına göre AK Parti’nin Konya’daki oy oranı yüzde 40.67 seviyelerine kadar geriledi. Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı olan MHP ise aynı seçimlerde yüzde 15.49 oy alırken son seçim anketi sonuçlarına göre Konya’daki oy oranı 9.47’ye geriledi.

Bu sonuçlara göre AK Parti ve MHP’nin Konya’da aldığı toplam oy oranının yüzde 26 oranına gerilediği görüldü. Bu sonuçlar iktidarın önümüzdeki seçimlerde çok büyük hüsrana uğrayacağını bir kez daha göstermiş oldu.