İBB Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı, 3'ü AK Partili 2'si CHP'li olmak üzer 5 ilçede "Sosyal Merkezler Mimari Proje Yarışması" adıyla tasarım yarışması açtı. 

Söz konusu sosyal merkezlerin yapılacağı parseller İBB’nin mülkiyetinde bulunuyor. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, proje yarışması yapılacak sosyal merkezler Esenler, Pendik, Eyüpsultan, Kadıköy ve Maltepe’de yapılacak.

AK PARTİ’NİN KALESİNE İBB’DEN YATIRIM

"En yüksek oy oranıyla başkan seçildim (yüzde 65.4)" sözünü, sıklıkla dile getiren AK Partili Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun ilçesi Esenler’e İBB kreş yapacak. Esenler Havalimanı Mahallesi’nde yapılacak ve projesi yarışma ile belirlenecek olan sosyal merkez, "Mahalle Evi, Kısa Mola Merkezi ve Yuvamız İstanbul" adını taşıyor.

Eyüpsultan Merkez Mahallesi’nde "Aşevi ve Mahalle Evi", Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi’nde "Yaş Alanlar Kulübü ve Konaklama Birimi", Maltepe Çınar Mahallesi’nde "Mahalle Evi, Alzheimer Gündüz Yaşam Evi ve Yuvamız İstanbul" ve Pendik Kurtköy Mahallesi’nde “Kütüphane ve Yuvamız İstanbul” projeleri tasarlanacak.

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışmaya katılacak olanlar tasarımlarını 18 Mayıs 2021 tarihine kadar teslim edebilecek. Jüri değerlendirmesi 25 Mayıs 2021, kolokyum ve ödül töreni de 5 Haziran 2021 tarihlerinde yapılacak. 

Jüri başkanlığını mimar Nurbin Paker’in yapacağı yarışmanın asli jüri üyeleri şu isimlerden oluşturuldu:

Mimar Sevince Bayrak, inşaat mühendisi Niyazi Parlar, mimar Pınar Gökbayrak ve mimar Sıddık Güvendi.

Yedek jüri üyeleri arasında mimar Sait Ali Köknar, inşaat mühendisi Çetin Bayazit ve İBB Üstyapı Projeler Müdürlüğü ile İstanbul Planlama Ajansı yöneticileri yer alacak.

Yarışmada tasarım projesiyle birinci olacak kişiye 35 bin TL, ikinciye 25 bin TL ve üçüncüye 20 bin TL ödül verilecek. Ayrıca 3 projeye de ayrı ayrı olmak üzere 10 bin TL mansiyon verilecek.