Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugün kaleme aldığı yazısında CHP Genel Merkezi'nde konuşulanları aktardı. Pehlivan, isim vermeden "CHP Genel Mekezi'nden bir bilen" olarak tanımladığı siyasetçinin “Bilgi olarak söylüyorum: Bunların hepsi sistematik bir projenin eseri”  dediğini aktardı.

'AK PARTİ KÖTÜ AMA MUHALEFET DAHA KÖTÜ" SÖYLEMİ TESADÜF DEĞİL

Pehlivan'ın aktardığına göre CHP içinde “AKP kötü ama muhalefet daha kötü; şu kişi aday gösterilmezse oy vermeyin” söyleminin yaygınlaşması tesadüf değil. Ana muhalefet partisinde ise şu görüş hakim: "AK Parti anketleri görüyor ve eriyen oylarını toparlayamıyor. Sonunda bazı araştırma şirketleriyle birlikte yeni bir stratejiyi geliştirdiler. “Madem biz oylarımızı artıramıyoruz, muhalefetin yükselişinin önüne geçelim” dediler.

YANDAŞ BİLİNMEYEN İSİMLERLE ANLAŞILDI

Yine CHP içinde konuşulanlara göre, bu proje için yandaş "bilinmeyen" siyasetçisinden gazetecisine bazı isimlerle de anlaşıldı. İddiları köşesine taşıyan Pehlivan "Bu tez doğru mu, AKP’ye oy vermeyecekler sandıktan uzaklaşır mı, zamanla ortaya çıkar..." ifadelerini kullandı.