AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'nun  "Hepiniz dava açın. Açmazsanız namertsiniz. Hepiniz militansınız. Aşağılık militansınız" sözleri ile ilgili MYK toplantısının ardından konuştu. Kılıçdaroğlu ve CHP'nin yargı mensuplarını tehdit edip, baskı kurmaya çalıştığını öne süren Çelik'in açıklamaları şöyleydi: 

* Bugün hafıza yoksunluğu ile yapılan bir basın toplantısıydı. Bugün Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından anlıyoruz ki nefret ve husumet siyaseti CHP'de Kılıçdaroğlu tarafından bir yazılım haline getirilmiştir. Bu yazılım, her gün yeni 'aplikasyon'lar üreterek nefreti, husumeti artırmak şeklinde bir tavır ortaya koyuyor.Geçmişte CHP'ye emek verenlerin fikir üretenlerin tüm emeklerinin gasp edildiğini, Kılıçdaroğlu döneminde Avrupa'nın aşırı sağcılarıyla yarışan bir siyasi dil kullanıldığını kayda geçirmek gerekiyor.

* Bugün entresan bir hafıza yoksunluğu ile yapılmış bir basın toplantısıydı. Diyor ki; 'AK Parti ne yapamak istedi de engel olduk?' Ne zaman iyi bir şey gerçekleştirsek, bu kez Anayasa Mahkemesi'ne gitmek şeklinde bir tutum sergilediniz. Bu sorunun yanıtı açıktır. Gücünüz yetseydi hepsine engel olacaktınız. Millet size izin vermedi. Yargı mensuplarını tehdit edip, baskı kurmaya çalışıyorsunuz. Valilere kaymakamlara "militan" diyenler faşistin ta kendisidir. Nazi ağzıyla konuşmayı bırakmaları lazım.