Pandemi döneminin en çok çay satıldığı dönemlerden biri olduğu açıklayan ÇAYKUR ayrıca sürekli zarar açıklaması da yaptığı için muhalefet tarafından sıkça eleştiriliyordu.

Ancak Türkiye Varlık Fonu'nda bulunan kurumda bu defa yönetimde yapılan değişiklik, tartışmaları alevlendirecek cinsten.

Yusuf Ziya Alim

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre,2017 yılından bu yana düzenli olarak zarar açıklaması yapan ÇAYKUR'da Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim’in ağabeyi Yusuf Ziya Alim'in atandığı belirtildi.

''LİYAKATLİ ATAMA TALEBİ''

Kurumda üç yıldır vekaleten genel müdürlük görevini yürüten Alim'in asaleten atanmasına ilişkin açıklama yapan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, kuruma asaleten bir atanma yapılmasını beklediklerini ancak atanacak kişinin liyaketine göre yapılmasının istendiğini kaydetti.

KURUMDAN OLMASI GEREKTİĞİ SAVUNULUYOR

Bunun yanı sıra ÇAYKUR geleneğinden gelen ve bölgeyi tanıyan kişilerden olması gerektiğini savunduklarını da ifade eden CHP'li Deniz, Alim'in kurumun üç yıldır vekalette olduğunu ve kurumun içinden gelen biri olduğu için doğal olduğunu belirtti. 

DEĞİŞİKLİK YAŞANMAYACAĞINA İNANILIYOR

Atamanın doğal olduğuna ancak ÇAYKUR'da önemli bir değişiklik yaşanmayacağına inanmadıklarını da kaydeden Deniz, ''AKP, Türkiye’yi nasıl yönetiyorsa ÇAYKUR’u da o şekilde yönetmektedir'' diye konuştu.

AK PARTİ İL BAŞKANININ AĞABEYİ

Atanan Alim'in Rize AK Parti İl Başkanı İshak Alim'in ağabeyi olmasını da değerlendiren Deniz, bunun etik bir konu olduğuna vurgu yaparken sorunun AK Parti il başkanı ve il örgütünün sorunu olduğunu ifade etti.

''Atamanın üzerine gölge düşüp düşmemesine kendileri karar verecektir'' diyen Deniz, ''Türkiye’de ataması yapılan kişilerin siyasetle kurdukları ilişkiler hepimizin bildiği konulardır. ÇAYKUR da siyasetin gölgesindedir'' dedi.

İSTİFA ÇAĞRISI

ÇAYKUR’da yönetimsel sorunlarla birlikte işçi ve üretici sorunlarının da artarak devam ettiğini kaydeden Deniz, şöyle konuştu: “Kurumun bankalara olan borcu, katlanan zararı ve stok sorunu da yerini koruyor. Artık ÇAYKUR’a genel müdür atandığına göre AKP’li Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ÇAYKUR yönetim kurulu üyeliğinden bir an önce istifa etmesi ve Sakarya’nın sorunları ile ilgilenmesi gerekmektedir. Onun yerine ÇAYKUR’da çalışan ve işçilerin temsilcisi olan birinin bu görevi üstlenmesi gerekmektedir.”