AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu ve şöyle dedi:

* (CHP’nin çiftçiler ile ilgili açıklaması) Çiftçileri siz niye AK Partiye oy veriyorsunuz diye tehdit etmek, anti demokratik bir tehdit yaklaşımıdır. Bu dil zehirleyici bir dildir.  Vatandaşı oy veriyor diye eleştiremezsiniz. Asıl totaliter yaklaşım budur, tehdit siyaseti budur.  Bu tehdit siyasetine karşı her alanda, zeminde mücadele etmeye devam edeceğiz. Kendilerini siyaset üstü gördükleri vesayet zamanı, o statüko sona ermiştir.

* (Çıplak arama iddiası) Bunların yapıldığı dönemlere şahit olduğumuzda en önemli tavırlarımızdan biri işkenceye 0 toleranstır. Bunların hepsini kaldırdık. Bu iddiayı dile getiren şahısların her gün adliye, güvenlik teşkilatını zan altında bırakmaya çalışan yeni bir açıklaması oluyor Arama prosedürleri içtihatlara uygun bir şekilde yapılmaktadır. Denetleme mekanizmalarımız tarafından her gün denetleniyor. İşkenceye sıfır tolerans ilkesinde hiçbir şekilde gevşeme olamaz.

DEMİRTAŞ DEĞERLENDİRMESİ

* (AİHM'in Demirtaş kararı) Hukuk sistemimiz gerekçeli kararı değerlendirecektir. Değerlendirmesine göre bir yaklaşım üretilecektir.

* (Parlamenter sistem tartışması) Parlamenter sistem bir tek AK Parti döneminde sağlıklı bir şekilde işletilmeye çalışıldı. Orada da kapatma davasıyla karşı karşıya kalındı.