AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.  Gündeme dair açıklamalarda bulunan Özkan, partilerinin akademisine katılan 'Eski FETÖ'cü'ye ilişkin tartışmalara da değindi.

Üniversite öğrencisiyken FETÖ liderine şiir okuyan Mücteba Kılıç’ın AK Parti'nin siyaset okuluna katıyıp sertifika almasına değinen Özkan, 
“AK Parti siyaset akademileri, adeta bir üniversite gibi akademik çalışma yapan, siyaset bilimi, toplumla gönül köprüsü kuran ve milletimizle yan yana omuz omuza bunun siyasetini yapmaya çalışan bir anlayışı akademide ortaya koymaktır. Siyaset akademisine bütün milletimiz, kadınımız, erkeğimiz, yaşlımız, gencimiz, herkes katılabilmektedir. Bu anlamda AK Parti’nin siyasi akademisinden sertifika almak o eğitim sürecini tamamlamakla verilir, tamamlayanlara da verilir” dedi.


 

"HUKUKUN MÜSAADE ETMEDİĞİ GÖRÜŞME İÇİNDE OLMADIK"

Bölücü başı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan’ın Cumhurbaşkanı danışmanı ile görüştüğünü açıklaması üzerine ise Özkan, "Hukukun hiçbir şekilde müsaade etmediği görüşme içinde olmadık" diye konuştu.

“ERKEN SEÇİM YOK”

Erken seçim tartışmalarıyla ilgili gelen soruya Özkan, “Milletimiz, ‘Ben Cumhur İttifakı’na AK Parti’ye 2023’e kadar ‘Büyük Türkiye’ idealini gerçekleştirsin diye yetki veriyorum’ diyor” ifadeleriyle erken seçim olmayacağını söyledi.

“DİKTATÖRLÜK, CHP’NİN GELENEĞİNDE VAR”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in ‘diktatör’ çıkışına ilişkin gelen soruya Özkan, “Bunun altını doldurmalısınız. Sayın Cumhurbaşkanımıza göreve geldiği andan itibaren derin ve paralel yapılarla mücadele ettiği için mi bu yakıştırmayı yaptı? Göreve geldikten sonra 15 seçimde kaybetmiş olmasına rağmen koltuğunda oturanlar, diktatörün ta kendisidir. Diktatörler, darbecilerle beraber hareket eder, milletin neye nasıl inanacağına müdahale eder, kurultaylara girerler, parti içi muhaliflere girişimde bulunurlar. CHP’nin geçmişinde var olan anlayıştır. CHP, bu ülkede ezanın nasıl okunacağını belirlemeye kalkıyorsa bu diktatör bir anlayıştır. CHP, bir milli güvenlik sorunu olmuştur, beşinci kol faaliyetini yürütmektedir” dedi.

"YERLİKAYA İÇİN GİT YARGIDAN EVRAK GETİR"

Sahte lise diploması kullandığı mahkeme kararına yansıyan Hamza Yerlikaya hakkında gelen soruya Özkan, şunları söyledi;

 

*Şimdi ‘biz burada bir basın toplantısı yapalım, 2020 yılının nasıl olduğunu ve 2021 yılı için reform çalışmamazı paylaşalım’ dedik. İnanın bir yalan makinesi olan çarkçı Kemal onun avanesinin ürettiği yalanlara cevap vermeye kalksak, ne sizin ne bizim takatimiz yeter. AK Parti özü sözü bir ve millletin huzurunda şeffaf bir anlayışla bütün yapıp ettiklerini paylaşan ve tüm dünya liderlerinin de bu anlamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şahsi güvenini teşkil eden, milletimizin hayır duasını alan bir istikameti vardır. 2002’den bugüne kadar istikametinde bir sapma bir bozulma kimse asla görememiştir. Bu anlamda AK Parti, milletten aldığı yetkiyle görevlerini yerine getirmektedir. CHP’nin yalanları, eğer varsa bir iddiası yargısal makamlarda takibini yapar, bir şahsın bir kıymetli milletvekilimizin diplomasının sahteliğini ifade ediyor. Bununla ilgili git yargıdan evrak getir. Haydi bir tanesine dedin, beş tane yedi tane ilgili milletvekilimiz diploması var

*Hangi birisine yalan diyeceksin.  Bu anlamda CHP, algı oluşturma gayretine devam ediyor. Anck çıktığı bu yol sonu olmayan ve kendisini millet nezdinde sandığa gömecek olan yalan sürecidir. Biz CHP’nin bu milli güvenlik sorunu teşkil eden bu anlayışını bırakmak suretiyle millete sırtını dayayan bir anlayışla ahlaki siyasete davet ediyorum.