AK Parti döneminden kalma borçları nedeniyle icralarla karşı karşıya olan Atakum Belediyesi'nde Belediye Başkanı Cemil Deveci, sonunda isyan etti.

HACİZ İŞLEMİ YAPILDI

Kalan borçlar nedeniyle belediyenin ek binasının Samsun İcra Mahkemesi tarafından satışına karar verilmesinin ardından icra memurları tespit yaparak haciz işlemini gerçekleştirdi.

DEVECİ: İLK DEFA KARŞILAŞIYORUM

Görevi devraldıkları 2019'dan beri bu hacizlerle uğraştıklarını kaydeden Deveci, 30 yıllık avukat olduğunu ve böyle bir şeyle ilk defa karşılaştığını ifade etti.

BAŞKAN AÇIKLAMA YAPTI

Deveci sosyal medya hesabından "Atakum Belediyesi, göreve geldiğimizden beri hacizle karşı karşıya. Şimdi de Atakumlulara hizmet veren ek binaya haciz geliyor. Bu hukuk dışı bir şey. Kamu binasını satacaksanız buyrun Atakum Belediyesi hizmet binasını satın. Ben Atakum halkına çadırda da hizmet ederim" notuyla yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Borcumuz var, ödemeliyiz, ödemeye çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz. Burada asıl sorun şudur: Kamu hizmet binalarının satışına karar veriliyor. Ben 30 yıllık avukatım. 30 yıldır böyle bir şeyle karşılaşmadım, yeni oluyor. Bu kamu hizmet binasının satışına karar veriyor. Bir tanesi mesela bizim bu belediye personeliyle ilgili çıktığından bu tarafa yemek dağıtıyoruz. Bu belediye kurulduğundan beri cazip çıkaranlara yemek pide yardımı yapıyor. Başka bir sosyal yardım yapıyor. Bunlar belediyenin vazgeçilmez olmazsa olmaz kamu hizmetlerinden bir tanesi de oradayız. Geliyor kimseye sormadan tespit yapıyor, mahkeme de icra memurunun raporuna dayanarak bizim itirazlarımızı, sunduğumuz belgelere kale almadan karar veriyor. Bu hukuk dışı bir şey. Kamu binasını satacaksanız buyurun buraya satın. Atakum Belediyesi'nin hizmet verdiği binayı satın. Atakum belediye başkanı olarak davet ediyorum. Hizmet binasını satın. Ben çadırda hizmet ederim. Belediye çalışanlarının rahat ettiği yer arıyor. Belediye çalışanlarının hizmet ettiği yer burası. Biz çadırda hizmet veriyoruz. Ama kamuya hizmet verdiğiniz yerleri satmaya hiç kimsenin hakkı yok. Atakumun, Atakum halkının malını, parasını çalmıyorum, çaldırmıyorum. 2 yıldır yatmaya çalıştığım şey bu. Seçimden önce de bu sözü vermiştim. Zaten Atakum Belediyesi'nin borcu var. Devlet bana kredi versin diye talep ettik. Esnafa borcumuz var, sadece benim değil, tüm belediyeler. Esnafalan borcumuzu ödeyelim. Devlet bize kredi versin. Bu alacaklar güçlü alacaklar: İktidarın yakın isimleri... Devlet burada bir çözüm bulsun. Burası devletin bir organı. Her türlü borcumuz var, borcumuzu ödeyeceğiz. Devletin hizmet alımlarını çok pahasına satarak değil tüm gücümle engel olmaya çalışacağım.