Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, AKP'li Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Tarhan, Şayir'in akrabalarının şirketine büyük faturalar kestiğini ileri sürdü. Buna göre, Dilovası Belediyesi'nin 2020 yılında tabelalara harcadığı 1 milyon 300 bin TL paranın 500 bin lirasını Belediye Başkanı Hamza Şayir’in yeğenine, 500 bin lirasının de eniştesine yatırıldığını iddia etti.

Dilovası Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarını dile getiren Tarhan, şunları söyledi;

* AKP'nin belediyeler üzerinden yaptığı usulsüzlükler bitmiyor. Var oldukları her kademede kayırmacılık anlayışını sürdürmeye devam ediyorlar. Bunlardan biri de Kocaeli Dilovası Belediyesi'nde yaşanan liyakatsizlik ve yolsuzluk!

* Geçtiğimiz 2020 yılında Dilovası Belediyesi tabelalara tam 1 milyon 300 bin TL harcamış. Ancak bu tabelalara harcanan bedelin yaklaşık 500 bin lirası Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in yeğeni olan E. S. Ç'ye ve 500 bin lirası de eniştesi C. S.'nin şirketine gitmiş. Şirket kurulduğu ilk 6 ayda 500 bin TL'lik fatura kesmiş. Birinci dereceden yakınlara iş vermeyeceklerini söylemelerine rağmen kendileri ile çelişmeye devam ediyorlar.

* 75 tabelaya fatura kesilirken Dilovası'nda sadece 67 tabela bulunduğunu da bildiren Tahsin Tarhan, “Aradaki 8 tabelaya dair bir bilgi yok. 51 bin nüfusu olan Dilovası ilçesine 1 milyon 300 bin TL'lik tabela harcaması yapılmasının ne gereği vardır? Yandaşlara kazandırmak uğruna belediyenin kaynaklarını böyle israf etmek ne kadar doğrudur?” şeklinde konuştu. (Sözcü)