CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, Kuzey Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 13 kişinin şehit olmasının ardından AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya’nın hedefi oldu. 

Çetinkaya, Tanrıkulu hakkında sosyal medya hesabından “Şehit demeye, Terörist demeye korkan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu. Sıra sana da gelecek inşallah” diye tehditte bulundu.

Tanrıkulu ise kendisini tehdit eden AK Partili başkana 

“Biz siyasetçiler olarak alışkınız tabi bu tür nefret söylemine, kutuplaştırıcı dile , düşmanlaştırıcı dile alışkınız. Baş etmeye çalışıyoruz ama buradan ifade edeyim. Siyasi kimlikleri belli olan insanlar kendi hesaplarından bizleri hedef gösteriyor. Buradan Karabük Ak Parti Yöneticisine sesleniyorum : ‘Sıra sana da gelecek Sezgin Tanrıkulu’ demek ne demek? Bu utanmazlığın ve hadsizliğin hesabını verirsin yargı önünde. Hangi cesaretle bunu yapıyorsun?”  diye yanıt verdi.

‘PARTİN BUNLARI MI ÖĞRETİYOR?’

CHP’li Tanrıkulu, Çetinkaya’nın yaptığının ‘ahlaksızlık olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“İktidarına mi güveniyorsun medyana mi güveniyorsun yargına mi güveniyorsun? Utanmaz! Sana bunun hesabını yargı önünde soracağım. ‘Sıra sana da gelecek’ ne demek? Senin partin sana bunları mi öğretiyor? Ahlaksız. Sıra sana da gelecek öyle mi? Buradan Ak Parti Yöneticilerine sesleniyorum: Bizleri hedef gösteren bu yöneticilere haddini bildirin, haddini bildirin. Tabi cesareti aslında sizlerden alıyorlar. Doğrudan doğruya partimizi, genel başkanımızı hedef gösteren sizlersiniz. Trollerin başıdır aynı zamanda, kimi kastettiğimi biliyorsunuz. Sizden cesaret almasalar bu yöneticileriniz açık kimlikli olarak bizleri kendi sosyal medya hesaplarından tehdit edemezler.”

‘YARGIYA SESLENİYORUM, HESABININ SORARSINIZ’

“Sıra sana gelecek ne demek? Buradan bakın sesleniyorum, yargıya sesleniyorum: Beni takip ediyorsunuz. Ben Milletvekiliyim aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu Baskanvekiliyim. Bir Ak Partili Milletvekiline bir Ak Partili Yöneticiye böyle bir tehdit yapılırsa ne yapılıyorsa aynısını yapın bakalım. Aynısını yapın. Gece yatağından almayın ama ifadeye çağırın bakalım, neyi kastettiğini sorun. Bu utanmazlığa eğer yol vermiyorsanız Yargıya sesleniyorum, AK Partiye sesleniyorum, hesabını sorarsınız.   Daha birçoğu var ama açık kimliği ile gençlik kolları başkanlığı yapmış şu anda yönetici olan siyasetçiler bu hadsizliği yapamazlar.”