Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin AK Partili başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun kendi arsası ile AK Partili bir milletvekilinin arsasının üzerinden imar usulsüzlüğü yaptığı yönündeki skandal iddialar gündeme geldi.

DOP PAYI BAŞKA ARSADAN ALINDI

Milli gazetede yer alan habere göre; iddialara göre Şahinbey ilçesinin yeni yerleşim merkezlerinden olan Yamaçtepe’de imar düzenlemesi yapılırken, mevcut Belediye Başkanı’na ait olduğu öne sürülen 3 bin 536 metrekare arsadan Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) alınmadı. Söz konusu DOP payının mevcut arsaya 3 kilometre uzaklıktaki başka bir arsadan alındığı ileri sürüldü.

BELEDİYE, ARSASINI KENDİ MÜLKİYETİNE GEÇİRMİŞ

Belediye Başkanı Tahmazoğlu ile ilgili skandal bir iddia daha gündeme geldi. Buna göre, yine Yamaçtepe bölgesinde imara açılan belediyeye ait bir arsanın Tahmazoğlu’nun mülkiyetine geçirildiği ileri sürüldü. Şahinbey Belediyesi adına kayıtlı 7425 ada 1 parseldeki 1311 metrekarelik arsanın 1271 metrekarelik kısmı 12.10.2017 tarihli 45278 yevmiye numaralı Tapu Resmi Senedi ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun mülkiyetine geçildiği iddia edildi.

VEKİLE DE KIYAK 

İmar usulsüzlüğü ile ilgili iddialar bununla da sınırlı kalmadı. İddialara göre, aynı yerde bulunan AK Partili bir milletvekilinin arsası da Belediye Başkanı’nın arsasının yanında gösteriliyor ve o arsa bir inşaat firmasına kat karşılığı olarak veriliyor. Firmanın o bölgede inşaata başlaması sonrası ise 7 kat olan imar planında kat sayısı 12’ye çıkartılıyor.

SORU ÖNERGESİNE- YANIT VERMEDİ

Konu Belediye Meclisi gündemine de taşındı. İddialar ile ilgili Şahinbey Belediye Meclisi üyeleri Uğur Kalkan, Hasan Şencan, Yılmaz Kireç, Mahmut Öztürk ve Mahmut Demirel tarafından soru önergesi verildi. Ancak belediye sorulara cevap vermek yerine, soru önergesini veren meclis üyelerine daha önceden paylaştıkları bir basın açıklamasını gönderdi.