İstanbul'un Kağıthane Belediyesi, belediyeye ait Nurtepe ve Hamidiye gibi sosyal tesislerde kullanılmak üzere çıkılan ihale tartışma konusu oldu.

BAĞLI TESİSLER İÇİN ALIM YAPILDI

Sözcü'de yer alan habere göre, Kağıthane Belediyesi, “2021 Yılı Bisküvi, Gofret, Çikolata, Açık ve Paket Dondurma Alım İşi” adıyla ihale düzenledi. 27 Kasım 2020'de düzenlenen ihale ile belediyeye bağlı tesisler ve kantinlerde kullanılmak amacıyla binlerce bisküvi, çikolata, dondurma alınması öngörüldü. 

MEVZUATA GÖRE SUÇ TEŞKİL EDİYOR

Ancak ihale şartnamesinde, alınacak malzemelerin markaları tek tek yazıldı. İhale mevzuatına göre, ihalelerde marka adı yazmak açıkça suç teşkil ediyor. İhale şartnamesinde suç işlendiğini dile getiren ihale uzmanları, “Bu ihale iptal edilmelidir” yorumunu yaptı.

''BU MARKADAN ALMAYI MANTIKLI BULDUK''

İhale çerçevesinde 27 kalemde 47 bin 850 bisküvi, gofret, çikolata ve 21 kalemde 16 bin 5 açık ve paket dondurma alımı yapılacak. Bu mallar, merkezde, Nurtepe ve Hamidiye sosyal tesislerinde, Beyaz Kafeterya'da, Kırkahvesi Kafeterya'da ve bağlı büfelerde kullanılacak. İhaleyi düzenleyenler arasında yer alan bir yetkili, “Başka firmalar da katılabilirdi ama bu markadan almayı mantıklı bulduk. Doğru değildi ortaya yazmak ama yazıldı bir kere. Elektronik Kamu Alımları Platformunu (EKAP)  da bir şey demedi. Sorun çıkaran da olmadı. Hepsini o markadan alacağız” ifadesini kullandı.