Arnavutköy Belediyesi Hadımköy Meydan düzenlemesi yapım işi için nisan ayında ihaleye çıktı. 42 milyonluk ihaleyi Yönetim Kurulu Başkanlığını Celal Demirtaş’ın, yardımcılığını ise Sefa Özçelik’in yaptığı Avlu Gayrimenkul kazandı.

Cumhuriyet'ten Tuğba Özer'in haberine göre, Demirtaş’ın kardeşi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı, Özçelik’in babası Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) üyesi. İki ismin “derin” ilişkileri 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Binali Yıldırım’a kadar uzanıyor.

GÜL GÖREVE GETİRDİ

Sefa Özçelik, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Devlet Denetleme Kurulu üyesi Abdurrahman Özçelik’in oğlu. Baba Özçelik bu göreve, Abdullah Gül tarafından 2012 yılında getirildi. İhaleyi kazanan Avlu Gayrimenkul şirketinin eski adı Temateknik Gayrimenkul’dü.

Temateknik, 2007 yılında Hacı Murat Gülcan, Ali Ekrem Tekelioğlu, Sefa Özçelik tarafından kuruldu. Ali Ekrem Tekelioğlu, Abdullah Gül’ün eniştesi ve eski AKP İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu’nun oğlu.

ORTAK SUÇLADI

Temateknik’in ortaklarından Hacı Murat Gülcan FETÖ’den içeriye alınmasının ardından ortakları Ali Ekrem Tekelioğlu ve Sefa Özçelik hakkında kendisini baskıyla tutuklattıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Gülcan tutuklanması için nüfuzunu kullanan kişinin Sefa Özçelik’in babası, Cumhurbaşkanlığı DDK üyesi Abdurrahman Özçelik olduğunu iddia ediyordu. Gülcan ayrıca, 11. Cumhurbaşkanı Gül’ü ve ailesini naylon fatura düzenlemek yurt dışına para kaçırmakla suçlamıştı.

Arnavutköy ihalesini alan ortaklardan Celal Demirtaş ise aynı zamanda Reyhan İnşaat’ın sahibi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş’ın kardeşi. Mücahit Demirtaş ise eski Başbakan Binali Yıldırım’ın eniştesi. Binali Yıldırım’ın kardeşi Eyüp Yıldırım da Reyhan İnşaat’ın eski ortağı.

TARTIŞMALI AVM PROJESİ

TCDD, Söğütlüçeşme Yüksek Hızlı Tren Garı Projesi için, Fıratcan İnşaat Turizm ve Ticaret AŞ ile el sıkışmış, 29 yıllık bir anlaşma imzalamıştı. Projenin maliyeti ise 193 milyon 794 bin lira. Şirketin eski yönetim kurulu Başkanı Celal Demirtaş görevini daha sonra Sefa Özçelik’e bıraktı.

İstanbul’un en kıymetli bölgelerinden biri olan söz konusu alan yapılmak istenen gar görünümlü AVM için yürütmeyi durdurma kararı verilmiş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın karara itirazı üzerine üst mahkeme söz konusu kararı iptal ederek AVM yapımının önünü açmıştı.