AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, bireylerin aile içinde 'X, Y, Z kuşağı' olarak tanımlanmamasını istediğini ifade ederek "Sen X'sin, sen Y'sin, sen Z'sin diye anne - baba ile evladın arasına duvarlar örersek hiyerarşik düzen bozulur. Aile düzeni sarsılır" dedi.

ÇİLEZ'DEN TANIMLAMALARA TEPKİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Partili Çilez, 'X, Y, Z kuşağı'nın aile içerisinde tanımlanmasına tepki gösterdi.

"ANNE BABAYA KARŞI BİLİNMEZ KILIYOR"

Bu gibi tanımlamaların aile içinde kullanılmasının bireylerin anneyi babaya, evlatlarını da ebeveynine karşı bilinmez kıldığını ileri sürdü.

"HİYERARŞİK YAPIYI BOZAR"

"Sen X'sin, sen Y'sin, sen Z'sin diye anne baba ile evladın arasına duvarlar örersek hiyerarşik düzeni bozar, ben merkezli düşüncenin önünü açarız" diyen Çilez, bunun 'saygıyı yok edeceğini, fedakarlık bilmez ve sorumluluktan uzak, sorumsuz bireyler olunacağı'nı öne sürdü.

"AİLE DÜZENİ SARSILIR"

Çilez sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Aile düzeni sarsılır, toplumun düzeni bozulur. Formül, ailenin birliğindeki temel unsurlarda yatıyor. Saygı, fedakarlık, sorumluluk ve sevgiden oluşan bu unsurlara bağlı olmamız hayati önem taşımaktadır."