NTV canlı yayınına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Muhalefetin ‘erken seçim’ çağrısına değinen Dağ, “Muhalefet bir seçim kaybettikten sonra birkaç gün bekliyor, sonra da ‘erken seçim’ diye söylenmeye başlıyor” dedi.

'MUHALEFETİN KENDİ İÇİNDE SEÇİME YÖNELİK HAZIRLIĞI MI VAR?'

Dağ, “Erken seçim söylerken kendi içlerinde seçime yönelik hazırlıkları var mı? Buna baktığınızda böyle bir durumun da olmadığını görüyoruz. Ülkenin, halkın da böyle bir gündemi yok. Muhalefet burada salgında siyasi fırsatçılık peşinde” diye konuştu.

AKŞENER'İN 'ORTAK ADAY' AÇIKLAMASI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘in ‘ortak aday’ açıklamasını da yorumlayan Dağ, “Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olacak kadar cesur olduğunu düşünmüyorum” ifadesini kullandı.

HDP'NİN KAPATILMASI DAVASI

Dağ, HDP’nin kapatılması istemiyle yeniden açılan davada, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) vereceği kararın takipçisi olacaklarını söyledi.

CORONA VİRÜS TEDBİRLERİNE DE DEĞİNDİ

Dağ, yeni tip corona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirlerle ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. “Salgın önlemleri esnetilecek mi?” sorusuna Dağ’ın yanıtı, “Bu konu kabine toplantılarında etraflıca konuşuluyor. 1 Haziran’dan itibaren geniş kapsamlı bir açılma oldu. Açılma ile birlikte esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın memnun olduğunu gördüm. Aşılama hızlı bir şekilde devam ediyor. Temmuz ayı ile birlikte hepimizi daha farklı bir süreç bekliyor” oldu.