Rasim Arı, AK Parti'nin Nevşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütürken 29 Ocak 2021'de "sağlık sorunlarını" gerekçe göstererek görevinden istifa etti. Arı istifasını, “Tamamen sağlık nedenleri ve sorunları nedeniyle, 21 aydır onur ve şerefle, başı dik bir şekilde hizmet ettiğim Nevşehir Belediye Başkanlığından istifa ediyorum” ifadeleriyle duyurdu.

Rasim Arı, kendisinden önce üç dönem belediye başkanlığı yapan AK Partili Hasan Ünver'den 31 Mart yerel seçimlerinin ardından görevi devraldı. Arı’nın Ünver dönemine yönelik yolsuzluk soruşturması sürdürdüğü kaydedildi. Belediyeye yönelik yürütülen "rüşvet ve yolsuzluk" soruşturması kapsamında gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü tutuklandı. Önceki dönem belediye başkanını araştırması, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ile ters düşmesi olaylarının Arı’nın istifa sürecini hızlandırdığı belirtilirken, Arı’nın ‘kaset’ baskısı altında olduğu da kaydedildi. Arı’nın Özhaseki tarafından Ankara’da istifaya zorlandığı gece İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan yardım istediği de öne sürüldü.

'KAMU GÜCÜNÜ KULLANDINIZ'

Ocak ayında partisi AK Parti’den de istifa eden Arı, sosyal medya hesabından dün siyasilere meydan okuyan bir açıklama yayımlayarak adaylığını duyurdu.

Arı'nın ilgili mesajı şu şekilde:

“Görevde bulunduğum süre zarfında ve ayrıldığım günden itibaren sürekli gidip bu adamla biz başa çıkamıyoruz diye şikayet ettiğiniz ağa babalarınıza da, size de söyledim. Ben sizin düşmanınız değil rakibinizim ama sizler rakip olmayı değil düşmanlığı tercih ettiniz…” diyen Rasim Arı, hakkında çıkan ‘kaset baskısı’ ve ‘yolsuzluk’ iddialarına gönderme yaparak, “Önce eşime vereceğim bir hesap üzerinden algı yaptınız toplumda karşılık bulmayınca üstüne bir de edep dersi verenlerin edepsizin daniskası olduğu ortaya çıkınca strateji değiştirip kamu gücünü kullanmaya yöneldiniz. Bakın size tek laf edeceğim; en cesur insan YOLSUZLUK yapmayandır… Hepinizi de er meydanında bekliyorum. Ve ADAYIM. Milletin iradesinin üzerinde bir GÜÇ yoktur” ifadelerini kullandı.