Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı ve AK Parti'nin kurucularından olan Bülent Arınç ile AK Parti eski milletvekili Metin Metiner arasındaki kriz gündeme damga vurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski doktoru ve 22. Dönem Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez ise sosyal medya hesabından AK Parti içerisindeki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çömez, "AK Parti’de yaşananlar sıradan bir iç çatışma ya da politik rekabet değil, derinleşen bir otorite boşluğunun, kaygının ve hesaplaşmanın dışa yansımasıdır. Asıl çöküş seçimden sonra. Az kaldı" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Arınç, “Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” başlıklı toplantıya AK Partili hükümet yetkililerinin katılmamasına tepki göstermiş "Tatlı su balığı siyasetçileri var, suya sabuna dokunmadan. Majestelerinin gazetecileri var. Havanın suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. Kral çıplak demenin vaktidir" demişti.

Arınç'ın bu sözleri parti içinde tepkiyle karşılandı. AK Partili Metiner, Bülent Arınç'a "Bülent Arınç’ın ismini duymak istemiyoruz, yeter artık; inşallah ihraç olur gider, onu partide tutanlara da yazıklar olsun!" sözleriyle yüklenmişti.