Kasım ayında Ağrı Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nda kameraların karşısına geçen Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Türkiye'de en ucuz ekmeğin Ağrı'da satıldığını iddia etmişti. 210 gram ekmeğin fiyatının 1.40 TL olduğunu açıklayan Sayan, "İstanbul Halk Ekmek eğer bizim maliyetlerimizde üretemiyorsa, biz ekmek üretip oraya gönderelim diyeceğiz ama ayıp olacak" açıklamasını yapınca yanıt İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan gelmişti. Ongun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ağrı’ya Halk Ekmek gönderelim de belediye zarar etmesin. Bu hesapla Ağrı batar :)" açıklamasını yaparak İstanbul Halk Ekmek büfelerinde 250 gram ekmek 1.25 liraya satıldığına işaret etmişti. 


AYNI ÇIKIŞ AFYON'DAN GELDİ

Bu kez aynı çıkış Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'dan geldi. AK Parti Afyonklarahisar İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Özkaya “En ucuz ekmek Afyon’da. Diğeri Ağrı’da diye biliyorum. Toprak Mahsüller Ofisinin fabrikalara verdiği un sayesinde en ucuz ekmeği biz yiyoruz” dedi.

HESAP YİNE TUTMADI

Afyonkarahisar Belediyesi'nin şirketi olan Yüntaş'ın ürettiği ve halk ekmek büfelerinde satışa sunduğu 250 gram halk ekmeğin fiyatı şu anda 1.65 lira. Bu fiyatla Afyon Halk Ekmek fiyatı İstanbul Halk Ekmek fiyatının 40 kuruş üzerinde.