Avcılar Belediye Meclis Üyesi toplantısında konuşan AK Partili Erdoğan Sayılgan, kadın-erkek eşitliği hakkında tepki, çeken ifadeler kullandı. Kadına şiddetin hem fiziksel hem de psikoloji olarak bir hayli arttığı şu dönemde AK Partili Sayılgan, "Kadın-erkek eşitliğini anlamıyorum. Hiçbir kitapta hiçbir alemde görmedim. Bu neden sizin için bu kadar önemli?" dedi.

'BU KADAR SORUN VARKEN NASIL SAVUNURSUNUZ BU EŞİTLİĞİ'

Meclis toplantısında konuşan AK Partili Sayılgan, eşitlik meselesinin kadının değerini düşürdüğünü belirterek "Böyle bir eşitliği nasıl savunuyorsunuz anlamadım. Bizim bu kadar sorunlarımız varken bu ne kadar sizi ilgilendiriyor ? Bu niye sizin için bu kadar önemli?" görüşünü savundu. 

'HİÇBİR KUTSAL KİTAPTA YAZMIYOR'

Skandal cümlelerin ardından AK Partili Sayılgan sözlerine şu şekilde devam etti:

"Ben bu eşitliği ne Tevrat'da gördüm, ne Kuran'da gördüm, ne Zebur'da ne de İncil'de gördüm. Bu eşitlik melesinine kainatta gördüm, ne hayvanlar, aleminde gördüm, ne belgeselde gördüm, ne de dualarda gördüm."

CHP VE İYİ PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ SESSİZ KALDI

Erdoğan Sayılgan konuşmalarını sürdürürken toplantıda bulunan CHP VE İYİ Partili üyeler duruma sessiz kaldı. Facebook'ta yayımlanan videoya göre Erdoğan Saygılı konuşmasını bitirdikten sonra gülüşmelerin yükseldiği görülüyor.