Türkiye'de her geçen gün yurttaşların alım gücü düşüyor, asgari ücret açlık sınırının altında kalıyor. Asgari ücretin toplumun büyük bir kısmının temel ücreti haline gelmesi de başka bir sorun olarak yer alıyor. Yurttaşların asgari ücretle çalışılan işlere yönelmediğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise asgari ücrette önemli bir artış yapılacağını savundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, dün TV 100'de yayınlanan 'Pazar Siyaseti' programında Pınar Işık Ardor'un gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kayseri Organize Sanayi Başkanı'nın açıklamaları üzerinden insanların asgari ücretle çalışacakları işlere yönelmediğini ifade eden Özhaseki, "Demek ki asgari ücret vatandaşın o işlere yönelmesini sağlamıyor. O zaman biraz artış gerekiyor" diye konuştu.

Asgari ücrette ciddi bir artış olmasını beklediğini söyleyen Özhaseki, şöyle konuştu:

"Basit bir örnek: Kayseri Organize Sanayi Başkanı’nın geçenlerde bir ifadesi vardı: 'Eğer asgari ücretten işe başlayacak birisi varsa ileride de maaşları artacaktır. 5 bin kişiye 10 bin kişiye iş var. Kapı açık. Sadece eli tornavida tutsun yeter' diyor. Demek ki asgari ücret vatandaşın o işlere yönelmesini sağlamıyor. O zaman biraz artış gerekiyor. Şimdi ben ciddi bir artış olacağını zannediyorum. Bunun yanı sıra insanların beklentisi olan her ne varsa, EYT de dahil olmak üzere, o anki ekonomi şartlarını göz önünde bulundurarak bu konuda da birtakım çalışmalar yapılıp ilgili kurullara sonra da Sayın Cumhurbaşkanı'na arz edilir."