AK Partili deneyimli siyasetçi Ahmet Selamet adına İstanbul 15 Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davaya göre, davaya konu büro İstanbul Fatih’de bulunuyor. Selamet, söz konusu büroyu 30 Aralık 1997’de Muhittin Süleymanoğlu'ndan satın aldı.

YILLAR SONRA FARK ETTİ

Selamet, tapusu aldı büroyu kullanmaya başladı. Selamet, yıllardır sahibi olduğu büro ile ilgili geçen aylarda ilginç bir bilgi edindi. Selamet, sahibi olduğu büronun tapusu üzerinde ihtiyati tedbir kararı olduğunu öğrendi.


Ahmet Selamet

TARAFLARI TANIMIYOR

Selamet duruma anlam veremedi. Söz konusu kararın ise Fatih 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce konulduğu anlaşıldı. Anılan davada yer alan taraflara bakıldığında ise Selamet ile ilgisi olmayan kişiler olduğu anlaşıldı.

‘TEDBİR KALKSIN’ TALEBİ

Selamet, duruma anlam veremeyince sorunun çözümü için İstanbul 15 Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Dava dilekçesinde “Mahkemenizin 2007/247 E. Sayılı numarası ile müvekkilin yukarıda mezkur tapusu üzerine yanlışlıkla yahut sebebi tarafımızca bilinmeyen bir sebeple konmuş olan ve tapu sahibi müvekkil Ahmet Selamet ile bir bağlantısı olmayan ihtiyati tedbirin kaldırılması için ilgili tapu müdürlüğüne müzekkere gönderilmesini, tedbirin kaldırılmasını, verilen kararın tarafımıza e tebligat ile tebliğini, konuyu takip edebilmemiz vekil olarak UYAP kaydının yapılmasını arz ve talep ediyoruz” denildi.