MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında son günlerde siyasetin gündemi olan yüzde 50+1 tartışmalarına da değinerek "tartışılması gereksiz ve yersizdir" ifadesini kullandı. 

Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanımızla aramızda gerginlik değil, muhabbet vardır. Gerisi laf-ı güzaftır. Bu sistemin meşruiyet temeli yüzde 50 +1'dir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde cumhurbaşkanı doğrudan halk tarafından seçildi. Bu itibarla yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi çoğulcu demokrasinin dünyaya emsal olacak bir seçimdir." dedi. 

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda bir adayın seçimi kazanabilmesi için yüzde 50+1 oy oranının gerekliliği hakkındaki tartışmasına ilişkin olarak, "Yüzde 50+1, Cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı." değerlendirmesini yaptı. 

Tayyar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Geçmişte karşı çıkmış, ağır eleştirilere muhatap olmuş biri olarak söz hakkım var. 50+1, Cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı. Düzeltilebilirdi, vakti geçti. Yeni tartışma, seçimle ilişkilendirilir. Kazanmaya odaklanmalı, kazanınca biz değiştirmeliyiz." dedi.