AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay TBMM Genel Kurulu’nda 2021 bütçesine ilişkin konuşurken, “Millet aç deyince hoplamayın arkadaşlar, millet aç, perişan. Evet, herkesin midesine bir şey giriyor, kuru ekmek giriyor” sözlerine karşılık, “O zaman aç değil demek” demişti.

Tin'in sözlerine tepkiler gelirken, 2018 yılında Ankara’da yediği iki yemek gündeme oturdu. CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, AK Partili Tin’in 900 ve 215 liralık iki faturayı AK Parti'nin yönetimde olduğu Çivril Belediyesi’ne ödettirdiğini söylemişti. Tin ise bunu yalanlayarak, CHP’li Sancar’a dava açmıştı.

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ise 14 Mayıs 2019 tarihinde basın toplantısı dü zenleyerek söz konusu faturalarla ilgili konuşmuştu. Vural, AK Partili vekillerin yemek faturasının ödenmediğini, belediye çalışanının kendisinin AK Partili Tin’in ismini faturanın üzerine yazdığını açıklamıştı. Vural, söz konusu personel hakkında inceleme başlattıklarını ve ilerleyen günlerde sonucunu kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurmuştu, ancak aradan geçen zamana rağmen herhangi bir açıklama gelmedi.

‘TOPLUMDAN ÖZÜR DİLEMELİ’

CHP’li Sancar, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, Tin’in toplamda 1115 liralık yemek faturasını anımsatarak, “Geçmiş dönemde de Sayın Şahin Tin’in belediye faturalarında adının geçmesinden dolayı mahkemelik olduk. Aç değiller söylemiyle toplumun sorunlarından ne kadar uzak ve bihaber olduğunu ortaya koydu. Söylemlerinden dolayı Denizlili hemşerisi olarak çok üzüldüm” dedi. Tin’in açıklamasıyla ilgili özür dilemek yerine CHP’li Altay’a yüklendiğini kaydeden Sancar, “Şahin Tin tüm toplumdan özür dilemeli” çağrısında bulundu.