Asgari ücret Aralık 2020'de bir önceki yıla oranla yüzde 50 artışla 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ocak ayında gerçekleştirilen AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda "Enflasyon gerçekleşmesine ve şartlara bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireceğiz" sözlerinin ardından AK Partili vekillerden bir biri ardına asgari ücrete ikinci zam sinyali geliyor. 

ASGARİ ÜCRETE BİR BİRİ ARDINA ZAM SİNYALİ

TÜİK tarafından Şubat ayı enflasyonunun yüzde 54,44 olarak açıklanmasıyla daha ikinci aydan enflasyonun altında kalan asgari ücrete ilişkin geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dan ara zam sinyali gelmişti.

"Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız" ifadelerini kullanan Cahit Özkan'ın ardından Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, "İnsanlarımızın gelirlerini arttırıcı önlemler almak lazım. Gerekirse Türkiye'de yıl ortasında asgari ücrete bir daha bakılmalı." demişti.

ERDOĞAN HAZİRAN SONU AÇIKLAYACAK

Bir biri ardında yapılan açıklamaların ardından bir AK Partili vekilden daha asgari ücrete ara zam sinyali geldi. 

AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Abdullah Doğru, çiftçilere yönelik açıklamalarda bulunurken, asgari ücrete zam yapılacağını belirtti. Doğru şu ifadeleri kullandı: "İşçimize, asgari ücretlimize, emeklimize, memurumuza zam yaptık, ancak artan fiyatlarla ilgili maaşlarda erime oldu. Bu zamlardan daha fazlasını yapacağız. Hiç kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Özellikle haziran ve hazirandan sonra bunu Cumhurbaşkanımız açıklayacak duyacaksınız. 20 senedir bu ülkeyi nasıl bu noktaya getirdiysek Cumhurbaşkanımız enflasyona da hiçbir vatandaşımızı ezdirmeyecek" dedi.

ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAMMA İLİŞKİN KONUŞULAN İLK RAKAM

2022'nin ilk 6 aylık enflasyon rakamının ya da buna yakın bir oranı esas alarak hesaplama yapan uzmanlar “Söz konusu rakam bugünkü projeksiyonlara göre yüzde 20 civarı bir orana denk gelebilir. Bu durumda asgari ücrete temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere yaklaşık 850 TL zam gelebilir” görüşü dile getiriyor.