Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun süredir 'ekonomi, demokrasi ve hukukta yeni bir reform dönemi' başlatılacağı ve sürdürüleceği ile ilgili konuşmaları sonrası partisinin vekilinden 'şeriat' çıkışı geldi.

Cengiz Aydoğdu

AK PARTİLİ VEKİL AYDOĞDU: ŞERİAT BİZİM GENEL HUKUKUMUZDUR

Bütçe görüşmelerinin sürdüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kürsüye çıkan AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, 'hukuk konuşması'nda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın aksine ''Bizim tarihimizde hiçbir şekilde şahsın hukukunu, kişinin temel hak ve hürriyetlerini düzenleme devlete bırakılmamıştır, bunu toplum kendisi yapmıştır. Şeriat her şeyin üzerindedir, yani hukuk her şeyin üzerindedir. Şeriat kelimesinden korkarız, hayır öyle değildir, şeriat bizim hukukumuzdur, genel hukukumuzdur, örfi hukuk bunun içindedir. Padişahların yaptığı hukuk hukukçuların hukukudur'' dedi.

Bu sözlerden sonra ise Aydoğdu'ya yoğun şekilde tepkiler geldi.

Engin Özkoç

''VALİLİK GÖREVİ YAPMIŞ BİRİ HUKUKU BİLİYOR''

Aydoğdu'nun sözlerine çıkış yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ''Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nde şeriat hukuku değil; adaletli, medeni hukuk geçerlidir. Valilik görevi yapmış bir kişinin en azından bunu biliyor olması gerekir, kendisini kınıyorum” diye tepki gösterdi.

AYDOĞDU DAHA SONRA İNKAR ETTİ

Özkoç “Burada, ‘Şeriat bizim hukukumuzdur' diye bir konuşmayı, bir vali yapamaz, doğru değildir” deyince AK Partili Aydoğdu, “Şeriat bizim hukukumuzdur demedim'' diyerek söylediklerini inkar etti.

Ancak Aydoğdu'nun ‘'Şeriat bizim hukukumuzdur'' sözleri tutanaklarda yer alıyor.