Akşener, Saadet Partisi Genel Merkezi’nde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi. Ziyarete Genel Sekreter Uğur Poyraz, Siyasi İşler Başkanı Cihan Paçacı, Milli Güvenlikten Sorumlu Başkan Nuri Okutan ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır da katıldı. Karamollaoğlu'na da Genel Sekreter Mesut Doğan, Siyasi İşler Başkanı Cafer Güneş, Gençlik Kolları Başkanı ve Milletvekili Abdulkadir Karaduman eşlik etti.

Gündeme ilişkin partilerinin görüş ve önerilerini paylaşan iki genel başkan, görüşme sonrası ortak basın açıklaması yaptı.

AKŞENER: AŞI MESELESİ BİTMEYEN SENFONİYE DÖNDÜ

Koronavirüs aşılarının ücretli yapılması ile ilgili soru üzerine Akşener, "Aşı meselesi bitmeyen bir senfoniye döndü. Türkiye vatandaşını ücretsiz aşılatmak durumunda olan bu imkanları olan bir devlettir. Dolayısıyla tersini düşünmek bile doğru değildir. Ama böyle bir yönteme başvurulacaksa bu çıldırmış olmak anlamına gelir" yanıtını verdi.

KARAMOLLAOĞLU: ÇOK DAHA ETKİLİ ADIMLAR ATABİLMELİYDİ

Aynı soru karşısında, Karamollaoğlu ise "Hakikaten çok daha etkili adımlar atabilmeliydi. Bu pandemi için iktidarı fazla zorlamak istemiyorum. Çünkü bütün dünyada bir sıkıntı var. Fakat bizde biraz daha ihmalkâr davranıldığı kanaati var" şeklinde oldu.

“BİR BAKAN İLE İLGİLİ İDDİALAR VARSA BAĞIMSIZ YARGI ÖNÜNDE GÖRÜŞÜLMELİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Eski bakanlara linç girişimi var” sözleri sorulan Akşener, şunları söyledi:

"Sayın Erdoğan damadına, eski bakanlarına, yakınlarına, müteahhitlerine, gösterdiği saygıyı, sevgiyi, sahiplenmeyi, milletimize de gösterse. Şu anda zorunlu kapanma doğru bir karar, ama esnaf ne yapacak? Lokantalar, kuaförler, berberler, çok uzun zamandır çok zor durumdalar. Bütün birikmişler gitti ve haftalık ya da günlük çalışanlar ne yapacak? Dolayısıyla onlara biraz kafa yorsa, onlara sahip çıksa ve bizlerin; hem Saadet Partisi’nin hem bizim diğer siyasi partilerin önerdiklerini yerine getirse çok daha faydalı bir iş yapmış olur diye düşünüyorum."

Karamollaoğlu ise “Bir bakan ile ilgili olarak birtakım iddialar varsa onun bağımsız yargı önünde görüşülmesi icap eder. Aklanacaksa da orada aklanır. Cezai bir durum varsa cezai durum da orada verilir” dedi.

AKŞENER: BU TARTIŞMALAR CAMBAZA BAK TARTIŞMASIDIR

Bir gazetecinin "tam kapanma" kararıyla birlikte alkol satışının yasaklanmasına ilişkin soru üzerine Akşener, "Bu tartışmalar cambaza bak tartışmasıdır. Biz asıl mevzuları kapatmak üzere ortaya konan bu tür tuzaklara düşmememiz lazım. Çünkü zaten esnafın alkol satanı da satmayanı da iflasın eşiğinde. Alkol satmayana ne yapılacak onunla ilgili bir bilgi var mı? Yok" sözleriyle yanıtladı. Karamollaoğlu da, "Bu tarz davranışlarla dikkatler vatandaş nezdinde başka bir tarafa çekilip orada başka bir hava doğurulmaya çalışılıyor. Ama aslında esas olan esnafın sıkıntısıdır" dedi.

AKŞENER: HDP MESELESİ ÇOK CIVIDI

Akşener, iktidar partisinin; 1915 olayları için “soykırım” tanımlaması yapan ABD Başkanı Joe Biden’ın, HDP üzerinden değil de hükümet üzerinden eleştirildiği yönündeki itirazlarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“HDP meselesi çok cıvıdı. HDP’nin söylediklerine Kürtler de dahil olmak üzere bir vatandaş ‘aferin, ne güzel yaptınız’ derse, ben adımı değiştiririm. Dolayısıyla pek çok STK, HDP bu konuda Türkiye’nin dışında yer aldılar. Türkiye’nin dışında yer almak demek, bu ülkenin geleceği üzerine söz sahibi olmaktan vazgeçmek demektir. Lanet olsun bunu diyenlere.”